5/05/2009

" Ωστόσο..


.. ανθρώπινη σκέψη και ανθρώπινη ευαισθησία δε σημαίνουν ποτέ καθαρή αλήθεια, αλλά ένα μείγμα αλήθειας και πλάνης. Γι' αυτό είναι σωστό ν' αλλάζουν οι γνώμες, για να μετατοπίζεται τουλάχιστον η πλάνη, αφού ποτέ δε θα μπορέσει να λείψει..."


Γιώργος Σεφέρης "Δοκιμές"


Photo: By Eric Overacker

9 σχόλια:

Margo είπε...

..και ζούμε αναζητώντας την αλήθεια μα όλο μακρυά της είμαστε.. όμως στο δρόμο για την αναζήτησής της γνωρίζουμε πολλές αλήθειες και αποδεχόμαστε πολύ περισσότερες.. εκεί δε κρύβεται η αλήθεια; Στην αδιάκοπη αλλαγή, όπως το κύμα που δεν είναι ποτέ το ίδιο.

Μονολογώ μες τη νύχτα:) Ακούω όμως το κύμα και με αποπαίρνει.

Υ.Γ. Κύμα έψαχνα να βρω και εγώ για τη δική μου ανάρτηση. Ευτυχώς που δε βρήκα τώρα τ' ακούω μαζί και είναι πολύ όμορφα μουσική και θάλασσα..

Καλό ξημέρωμα:)

Margo είπε...

Μα μου τ' αλλάζεις και βγαίνω εκτεθειμένη:)

.. δεν πιστεύω ν' αναρωτιέσαι πάλι τι εννοώ. Θα ψάξω για τον ήχο της θάλασσας, δεν πιστεύω ν' αλλάξεις γνώμη:)

Καλημέρα!

Τσαλαπετεινός είπε...

Το μόνο που μπορώ να πω είναι: "Λίγες οι νύχτες με φεγγάρι που μ` αρέσαν..."

Margo είπε...

Αν θέλεις η σελίδα σου να αποκτήσει πλάτος θα διαλέξεις ένα άλλο πρότυπο -stretch- μαύρο δε θα βρεις όμως θα αλλάξεις εσύ τα χρώματα. Και εγώ τώρα τελευταία το έκανα. Το blog γίνεται ελαστικό, προσαρμόζεται το κείμενο ανάλογα με το μέγεθος του παράθυρου.

Αν βλέπεις θάλασσα από ψηλά είσαι τυχερός:)
Καλή σου μέρα!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Υπάρχει καθαρή αλήθεια;Καλημέρα σας εύχομαι..με τις αλήθειες που επιλέγει η καρδιά να πορευτεί.
Υ.Γ.Εκλεψα..την ιδέα από την παιδική ζωγραφιά ..Για να ντύσω μια ιστορία με ένα ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε και πήρε τα παιδιά..Καλησπέρα..

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Χάρτινο το φεγγαράκι, ψεύτικη η ακρογιαλιά...(?)
Μπορεί αν δεν τα κοιτάς με τα δικά σου ματιά.

Σε πιασε η πανσέληνος? ;)

maximus είπε...

@Margo, ποιος το ξέρει; H αλήθεια είναι σήμερα αυτή αύριο θα είναι μια άλλη. Έτσι όπως ένας κριτικός της τέχνης μετρά την ευαισθησία και την αξιολογεί έτσι κι εμείς κρίνουμε τους συνανθρώπους μας αλλιώς όταν δεν τους γνωρίζουμε και διαφορετικά όταν έρθουμε πιο κοντά τους. Γινόμαστε κι εμείς διαφορετικοί. Ποια είναι αλήθεια λοιπόν; Μπορεί να είναι μονοδιάστατη η κριτική σκέψη; Αναπόφευκτη η πλάνη!

Σας πήρε κι εσάς το κύμα ξημερώματα! Για όσους δεν κατάλαβαν η Margo εννοεί τον ήχο του κύματος που ακουγόταν για λίγα λεπτά στην ανάρτησή μου. Άλλαξα όμως φωτογραφία και δεν ταίριαζε πια.

Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα το προσπαθήσω κι ελπίζω να μην εξαφανίσω ολόκληρο το ιστολόγιο... Καλημέρα!

maximus είπε...

@Carpe Diem, νομίζω πως όχι. Μπορεί η σκέψη να διαχωριστεί από το συναίσθημα; Αλλάζουμε τόσες φορές τον εαυτό μας... Πιστεύω ότι διαμορφωνόμαστε συνεχώς μέχρι το τέλος. Μάλλον έτσι θα γίνεται και με τις αλήθειες...

Να το αναρτήσετε να το χαρούμε κι εμείς. Ωραία ιδέα. Καλημέρα σας

@"Ground Control to Major Tom", με 'πιασε για τα καλά. Το χάρτινο έχει ένα πλεονέκτημα. Το σκίζεις και φτιάχνεις άλλο. Καλή μέρα να 'χετε!

Πως πάτε με τον ιό;

maximus είπε...

@Τσαλαπετεινέ, και να τις προτιμάτε γιατί "οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά" Καλημέρα και σε σας!