9/04/2009

Οι πολίτες ...


 


 "...  έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, και τον εύκολο δρόμο της άλλης πλευράς. Ο δύσκολος δρόμος είναι πρόταση ευθύνης, που ανταποκρίνεται σε πιεστικές συγκυρίες. Ο εύκολος δρόμος είναι επιλογή ανευθυνότητας, που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Ο δύσκολος δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε οδηγεί, σταδιακά, στην ανάκαμψη και μια οικονομία με γερά θεμέλια και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Ο εύκολος δρόμος, αρχικά ευχάριστος, θα βαθύνει την κρίση. Τελικά ο δρόμος αυτός θα φέρει πολύ σκληρότερα μέτρα από εκείνα που τώρα προτείνουμε, με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος....

... Πάνω σε όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν. Εμείς επενδύουμε στην ωριμότητά τους. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραπλανά, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Στους πολίτες εναπόκειται ποια οικονομική πολιτική και ποιες αντιλήψεις θα επιλέξουν. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον Πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, καθορίζοντας την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Έχω εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών . Είναι πλέον ώρα ευθύνης για όλους μας. Για τις πολιτικές ηγεσίες. Και βεβαίως για τους πολίτες .

Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν. Με αίσθημα ευθύνης, αυτή την αρχή υπηρετεί η απόφασή μου. Με πίστη στις ιδέες μας και ευθύνη για τον τόπο, θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και
οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη οικονομική κρίση... "


Απόσπασματα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

13 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

O δρομος της Αρετής και της Κακίας
αν κατάλαβα το κρυμμένο νόημα...

Ανώνυμος είπε...

Μπα... Πεπλανημένο με/σας βρίσκω...

Λες ε;

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Μόλις είδα την εικόνα της ανάρτησης και έχω να πω ότι εγώ σε δική μου έβαλα το τραγούδι του Παλιάτσου -χωρίς να ξέρω τη δική σας ανάρτηση νωρίτερα.Ανεβαίνω σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη για την πορεία μας στη ΔΕΘ,πορεία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
Καλό ξημέρωμα και ας ελπίσουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς πως η ωριμότητα μας είναι η ωριμότητα της ματιάς του παλιάτσου που με τα δάκρυά του και την θλίψη του παλεύει και συνεχίζει να αναζητά το χαμόγελο και την ρομαντική του φύση.
Καλό ξημέρωμα ΜAXIMUS!!!

maximus είπε...

@ Τσαλαπετεινός, μιλάνε για μένα, για σένα, για μας, μας εξυψώνουν, έχουμε στα χέρια μας το μέλλον του τόπου! Τι ανείπωτη χαρά... ποιος εγώ, ο μέχρι χθες καημέννος πολίτης που υποτιμούσαν τη νοημοσύνη μου καθημερινά, τώρα με φωνάζουν να διαλέξω τον δρόμο τον σωστό. Μέχρι τις 4 του Οκτώβρη να σημειώσω να ωριμάσω και να μάθω να καθορίζω την πορεία της χώρας μου με τις αποφάσεις μου. Κι έτσι έπρεπε να γίνεται δηλαδή, αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα η ξαφνική προσέγγιση αυτού του είδους. Που νομίζουν ότι ποντάρουν άραγε, στον ραγιαδισμό μας ή στην πληγωμένη μας περηφάνια, έτσι ξαφνικά... Καλοί οι επικοινωνιολόγοι δε λέω, αλλά έχουμε διαβάσει κι εμείς ένα δυο βιβλία και ξέρουμε να ανιχνεύουμε το νόημα πίσω από τις λέξεις.

Όσο για τους δύο δρόμους, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τέτοιος παραλληλισμός. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ρομαντικό.

Καλό ξημέρωμα Bird :-)

maximus είπε...

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, ε όχι δα! Όχι κι εμείς! Όχι πια... Ή ανάρτηση θέλει να καυτηριάσει μια τέτοιου είδους στάση ζωής. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ορατό βέβαια γιατί δεν μπόρεσα να σχολιάσω εκεί. Πάντως αυτή ήταν η πρόθεσή μου.

Καλό ξημέρωμα :-)

maximus είπε...

@Miou-Popofotitsa, καλο δρόμο και να προσέχετε. Θα περάσω να δω τον παλιάτσο σας. Ωριμότητα βεβαίως αλλά επειδή την είχαμε και την έχουμε και όχι επειδή μας την "προσάπτουν" εν
μία νυκτί μη πιστεύοντας πραγματικά σε τίποτα πόσο μάλλον στον καθένα από εμάς (Αναφέρομαι στην ανάρτηση).

Καλό ξημέρωμα, χεράκια...:-)

Margo είπε...

Maximus, έχεις σκεφτεί ποτέ να πολιτευτείς;

Φιλιά πολλά..:)

anepidoti είπε...

με ξάφνιασες στην αρχή, νόμιζα ήταν δικό σου διάγγελμα, αλήθεια!
εγώ ανέβηκα στο συννεφάκι μου και δεν γουστάρω ούτε λιγνούς ούτε χοντρούς, ούτε και ερμαφρόδιτους ...μπούκωσαααα!είναι κάτι χρόνια...
καλημέρα, φίλε μου.

maximus είπε...

@Margo, ναι... παλιότερα. Μετά ήμουν backstage...έχω βοηθήσει σε προεκλογικούς αγώνες (δημόσιες σχέσεις) μια δυο φορές. Αυτό όμως δεν είναι δουλειά, πρέπει να αφιερώσεις όλη σου τη ζωή. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου αλλά όλα τ'άλλα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα μπορώ να σας πω. Το σπίτι γίνεται κέντρο διερχομένων αν ποτέ είσαι σπίτι...και πολλά άλλα.

Μου λείψατε! Ναι ξέρω...μέσα στην εβδομάδα...σίγουρα. Γύρισα :-)

maximus είπε...

@anepidoti, δεν έχετε κι άδικο με τόσα που συμβαίνουν :-) Καληνύχτα

librarian είπε...

Α όλα κι όλα εμένα να με αφήσουν ήσυχη! Ας αποφασίσουν μόνοι τους... Εγώ νίπτω τας χείρας μου...

maximus είπε...

@Margo 2 (συμπληρωματικό)

Α! Το σπουδαιότερο, πρέπει να έχεις και τα προσόντα... όχι ότι τα έχουν όλοι αυτοί βέβαια.

maximus είπε...

@librarian, νομίζω ότι αυτό ακριβώς θέλουν και αυτοί. Θα τους κάνετε το χατίρι;

Kαλή εβδομάδα :-)