7/16/2012

"Πράσινη Ανάπτυξη"






Αν δεν υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί πόροι για πρωτοποριακές επιχειρηματικές δραστηριότητες και πράσινη ανάπτυξη, μην μένετε απλοί παρατηρητές. Πρασινίστε τις ταράτσες σας. Τα μπαλκόνια σας. Τα παραθύρια σας. Και όχι μόνο. Τις σχέσεις σας. Τις καρδιές σας. Φυτέψτε σπόρους ή φυτά της αρεσκείας σας, σε μικρές ή μεγάλες γλάστρες, σε βαθιά ή ρηχά πιθάρια, σε πιατάκια, σε κρεμαστές ζαρντινιέρες, σε καλάθια ή σε ειδικές θήκες. Τοποθετήστε τα στα περβάζια ή δημιουργείστε έναν πράσινο φράκτη με συνθέσεις από πολλά φυτά σε διαφορετικά ύψη στο μπαλκόνι σας. Μάθετε για τους τρόπους περιποίησης των φυτών σας και τα λίγα εργαλεία που πρέπει να προμηθευτείτε, πολύ εύκολα, με ένα κλικ στο διαδίκτυο ή αγοράζοντας κάποιο σχετικό περιοδικό. Η κηπουρική δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική ασχολία, αλλά έχει σημαντική ευεργετική επίδραση στην ισορροπία της ψυχικής μας υγείας. Με λίγα χρήματα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας παράδεισο, εκεί που θα χαλαρώνετε ανάμεσα σε όμορφα λουλούδια ή πυκνές πρασινάδες όποτε το επιθυμείτε. Βάλτε τη φαντασία σας να μεγαλουργήσει, διώξτε το άγχος της μεγαλούπολης, προσκαλέστε φίλους και απολαύστε την παρέα τους μέσα σε έναν κήπο φτιαγμένο με μεράκι. Μήπως τελικά είναι η κρίση και όχι ο χρυσός, που μας φέρνει πιο κοντά;







Φωτογραφία: Από το διαδίκτυο



10 σχόλια:

Άιναφετς είπε...

Καλημέρα!
Σαν να έχουμε καιρό να "μιλήσουμε"...
Συμφωνώ μαζί σου, αν φτιάξουμε γύρω μας ένα μικρό πράσινο παράδεισο, αυτό θα βοηθήσει το μέσα μας λίγο να γαληνέψει!
ΑΦιλιά και να περνάς όμορφα!

maximus είπε...

@ Aγαπητή Άιναφετς "μιλούσαμε", νοερά..:) Κάτι έχει αλλάξει και σε αρκετές από τις αναρτήσεις σας ενώ άφηνα σχόλια αδυνατούσα να συνδεθώ με τους τρόπους που προτείνονται. Άρα όσα γράφω δεν φτάνουν ποτέ σε σας! Ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Ε, λίγο τα μέσα μας, λίγο τα έξω μας, οφείλουμε να τα φροντίζουμε για περνάμε όμορφα!

Ευχαριστώ! Καλή συνέχεια στις διακοπές σας

Άιναφετς είπε...

Λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω λίγο από τα e-φώτα μου ως εξαιρετικά άσχετη!!!
Αφού γράψεις το σχόλιο σου, σου βγάζει 3 παράθυρά...
Στο πρώτο γράφεις το mail σου
Στο δεύτερο το maximus
Στο τρίτο το mail του blog... almaxel.blogspot.gr
Ξέρω επίσης πως το blogger δεν πολύ συμπαθεί το wordpress που είμαι εγώ και που με ταλαιπωρεί αφάνταστα!!!
Καλή σου επιτυχία! χαχα!
ΑΦιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Ομορφιά!

Μαζί με την μαγειρική η κηπουρική είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες για να χαλαρώνω... και πάντα με εκπλήζει...

Πράσινο καλοκαίρι!

maximus είπε...

@Άιναφετς, αν θυμάμαι καλά κάπως έτσι τα συμπλήρωνα αλλά θα ξαναπροσπαθήσω!! Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες :) Kαλό βράδυ!

maximus είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, μου αρέσουν πολύ και τα δύο! Πράσινο και νόστιμο λοιπόν :)

xristin είπε...

Ναι,έχεις δίκιο maxime!
Η ζαρντινιέρα στην οποία φυτέψαμε από μαϊντανό,μέχρι ρόκα,μας έφερε πιο κοντά με την γειτόνισσα απο τα αριστερά,και δεν προλαβαίνω να την προμηθεύω με σέλινο και κρεμμυδάκια.
Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα έρθουμε πιο κοντά και με τον γείτονα απο τα δεξιά,καθότι βλέπω ότι κοιτάει τα κρεμμυδάκια μας με πολύ......πάθος!
Βρε σουξέ τα ζαρζαβατικά μας!
Καλώς σε βρήκα!

maximus είπε...

@xristin, .. πολύ γέλασα ..:)) Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.. Καλώς μας ήρθατε!

Margo είπε...

Να υποθέσω πως το μπαλκόνι σας έχει πρασινίσει;
Πολύ όμορφη προτροπή!

:-)

maximus είπε...

@Margo, όχι όλο ακόμα. Θέλουν προσοχή και μερικά φυτά που δεν αντέχουν στις υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Σιγά σιγά όμως θα το γεμίσω. Εσείς θα τα καταφέρνετε καλύτερα, άλλο οι γλάστρες, άλλο το έδαφος ε :) Φιλιά πολλά :))