12/17/2014

Χριστούγεννα ξανά


Δεν είναι ποτέ ίδια. Κάτι λιγότερο και κάτι περισσότερο θα κάνουν τη διαφορά. Λίγο πριν τη νέα χρονιά πολλές οι υποσχέσεις. Ξέρουμε από τώρα τι θα τηρήσουμε και τι θα αθετήσουμε αλλά είναι όμορφα όταν δίνουμε τα χέρια. 

Με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας δύσκολα ξεχνιόμαστε. Ακόμα και με καλή παρέα, είναι τόσες οι αναφορές στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του καθενός που η βραδιά ξοδεύεται, τουλάχιστον με χιούμορ, στις ανησυχίες για το μέλλον. Άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές μοιραζόμαστε παρόμοιους προβληματισμούς για τα ίδια ζητήματα. 

Χριστούγεννα ξανά. Μισός κουραμπιές στο πιατάκι, πολύχρωμα περιτυλίγματα αφημένα στο χαλί μαζί με τριμμένο καρυδάκι που έχει πέσει απ΄ τα μελομακάρονα. Ευχές, πολλές ευχές μπλέκονται στα καλώδια των τηλεφώνων, στα απέναντι πεζοδρόμια, μέσα κι έξω από τις φορτωμένες με λαμπάκια βιτρίνες.  

Εν μέσω γερών δόσεων ζάχαρης άχνης, αποπνιχτικής αιθαλομίχλης που θυμίζει Τσικνοπέμπτη και του μισοξεφούσκωτου Αϊ Βασίλη που σκαρφαλώνει το μπαλκόνι, εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα. 


Καλές Γιορτές !

4 σχόλια:

Margo είπε...

Πολύ τρυφερή η γιορτινή παρουσία του αγαπημένου μαύρου γατούλι, για να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε ;-)
Αν σου πω πως αυτές τις ημέρες σε σκέπτομαι; Είναι που πέρασα από μέρη που συναντηθήκαμε. Ήρθαμε για ελάχιστα Αθήνα. Πίσω πάλι για γιορτές στο νησί.
Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι. Μια ζεστή αγκαλιά και στους τρεις σας :-)

Άιναφετς είπε...

Πόσο χαίρομαι όταν εμφανίζεσαι... κάπως σαν ένα πεφταστέρι που μας βγάζει ένα αχ! και χάνεται πάλι!!!
Αναπολώ όπως ίσως πολλοί άλλοι, τις μέρες που η μπλογκογειτονιά μας ήταν γεμάτη χαμόγελα και τρυφερές αναρτήσεις!
Δεν ήρθα όμως να γκρινιάξω, αλλά για ευχηθώ σε σένα και στην όμορφη οικογένεια σου καλές γιορτές και ένα φωτεινό και γεμάτο υγεία και Αγάπη 2015!

ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! :)

maximus είπε...

@ Margo: H σκέψη, δε λέω, μας φέρνει κοντά αλλά η τεχνολογία ακόμα πιο κοντά. Την επόμενη φορά πάρτε μας και τηλέφωνο :)) Ευχαριστούμε! Φιλιά σε όλους σας και Καλή Χρονιά !

maximus είπε...

@ Άιναφετς: Αν σας δημιουργεί τόσο όμορφες εικόνες το μπλογκ τότε εγώ χαίρομαι ακόμα περισσότερο.

Όλες οι μέρες, όπως και να 'χει, έχουν τη χάρη τους :)

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά, με υγεία και πολλές δημιουργίες !