5/07/2009

Ποιοι δυσφημούν τη χώρα;

Τι πραγματικά σημαίνει η κατηγορία ότι "η χώρα διασύρεται διεθνώς";

Μήπως εννοούν ότι κάποιοι κακόβουλοι πολιτικοί διαδίδουν αήθεις φήμες εις βάρος της κυβέρνησης;

Ή ότι συντελούν στην ήδη κακή φήμη της χώρας μας με τις δηλώσεις τους ενώ θα έπρεπε να την κουκουλώνουν.

Αν ισχύει το δεύτερο, αναρωτιέμαι αν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία περιμένουν μέσω δηλώσεων να ενημερωθούν για τα σκάνδαλα. 'Η μήπως τέτοιου είδους δηλώσεις στοχεύουν στον επηρεασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να καταγράφει υψηλό χρέος, έλλειμμα και αυξημένη ανεργία.

Η συγκάλυψη σίγουρα δεν είναι μια καινούργια τακτική, αλλά το γεγονός ότι την εφαρμόζουν εν ονόματι της διαφάνειας είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο. Αλήθεια, ποιοι πραγματοποίησαν εκείνη την δημοσιονομική απογραφή με τα διογκωμένα ελλείμματα;

Αν ισχύει το πρώτο βέβαια, τότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ, όχι πια για την φουκαριάρα τη χώρα, αλλά για το λαβωμένο κύρος των άμεμπτων υπουργών της σημερινής κυβέρνησης και για το ζοφερό μέλλον της κομματικής τους πειθαρχίας.
Photo: By Yuri Bonder

8 σχόλια:

Prokopis Doukas είπε...

Γειά στο στόμα σου...
Είναι η αντίληψη οτι "πατριωτισμός" είναι να κρύβεις την αλήθεια. Ή αλλιώς, όταν κριτικάρεις την κυβέρνηση είσα "ανθέλληνας". Ή όταν κριτικάρεις το Τελ-Αβίβ, είσαι "αντισημίτης"...

maximus είπε...

@Prokopis Doukas, αυτός ο πατριωτισμός…! Η αρετή των εθνικών ηρώων έγινε τάχα μου ιδεολογία των Υπουργών.

Margo είπε...

.. μα νομίζω ότι το κύρος το έχουν χάσει από καιρό και οι «άμεμπτοι» υπουργοί αλλά και οι πολιτικοί γενικότερα.. Η ανησυχία είναι πλέον μια μόνιμη κατάσταση και η συγκάλυψη δυστυχώς απόλυτα φυσιολογική!
Πολύ μαυρίλα και δε φταίει το μαύρο στη σελίδα σου:)
Καληνύχτα..

επί λέξει είπε...

Αν μιλούσε κανείς ιστορικά πολλά θα μπορούσε να πει ήδη από την εποχή της δημιουργίας των ξένων κομμάτων κατά τη διάρκεια της επανάστασης και το πώς η φυλή μας ξέρει να "πιαθάζεται" και να κατακρεουργεί το πιο ζωτικό της μέρος. Ε, σήμερα θα έλεγα ότι έχουμε έναν¨πολιτικό παλιμπαιδισμό¨ (το σήμερα είναι μάλλον διαρκείας εδώ και δυο αιώνες) και πορεία κάβουρα όσον αφορά τα πολιτικά. Αλλά, δεν μπορεί, κάποια γενετική πληροφορία μας στην πορεία θα διαφοροποιηθεί... Έχω αυτήν την ελπίδα, ρε παιδιά...

maximus είπε...

@Margo, φυσιολογική πια ε; Ανησυχώ σε κάθε προεκλογική περίοδο. Όταν αρχίζει το "σκληρό ροκ", ποιος ξέρει τι θα αποκαλύψουν οι μεν για τους δε. Εκπλήξεις θα είναι; Συνεννοήσεις θα είναι; Ποιος ξέρει. Πάντως θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά.

Θα σας επισκεφτώ πριν κλείσω να ακούσω το κύμα. Καλό ξημέρωμα!

maximus είπε...

@aa, λέτε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στους επιστήμονες της Γενετικής; Μήπως είναι ώρα να επέμβουν; Η πληροφορία από μόνη της μμμμ... Καληνύχτα. Ας κοιμηθούμε ήσυχα και όχι "κατά συνείδηση".

margo είπε...

Είπα να περάσω και από εδώ για καληνύχτα αλλά μέχρι να μπω (προσπαθώ 20') θα έχεις σίγουρα κοιμηθεί.
Έχεις σκεφτεί να κάνεις τα σχόλια να βγαίνουν σε ξεχωριστό παράθυρο; Νομίζω ότι έτσι βγαίνουν πιο εύκολα και δε χάνει ο αναγνώστης την επαφή με το κείμενο και τη σελίδα γενικότερα.
Νομίζω ότι blog σαν το δικό σου αλλά και κάποια ακόμα που γνωρίζεις και εσύ, θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή.. ελπίζω να μην απογοητεύεσαι γιατί ο λόγος σου είναι σημαντικός και πρέπει ν' ακούγεται.
Είπα πολλά, αλλά παιδεύτηκα για να μπω και το παράκανα:)
Καληνύχτα λοιπόν και καλό ξημέρωμα

maximus είπε...

@Margo, εγώ περίμενα περισσότερο για να σχολιάσω σε σας χθές! Σε άλλους που ήθελα να αφήσω σχόλια δεν άνοιγε καν η σελίδα. Ποιος ξέρει.

Θα το κοιτάξω. Δεν ήξερα αν ανοίγει παράθυρο ή όχι όταν μπαίνετε στα σχόλια.

Τέτοια να μου λέτε! Δεν απογοητεύομαι γιατί μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η ασχολία έτσι κι αλλιώς. Έχω ένα μικρό χώρο να δημιουργώ. Είναι σαν τη ζωγραφική. Βέβαια έχω και λόγο, σημαντικό. Τους πρώτους μήνες οι γνωστοί, οι οποίοι εκτός από έναν δύο, δεν ασχολούνται, μου έκαναν πλάκα γιατί δεν είχα κανένα σχόλιο και κανέναν επισκέπτη! Τώρα τρία σχόλια είναι πλήθος:-)

Nα πω καλό σαββατοκύριακο ή....;