12/09/2009

Ενόψει εορτών...


... Φέρε την κόκκινη μπάλα, τη μεγάλη και την κορδέλα να δέσω την εξώπορτα, κάτσε ν' αλλάξω το cd, γιατί όχι, μα το ακούσαμε τρεις φορές.. με πονάει το κεφάλι μου, τι ωραίο που είναι αυτό, να το βάλουμε στο τζάκι, μηηη θα το σπάσεις, το αγγελάκι τώρα, περίμενε να φέρω την σκάλα, μη πατήσεις την πρασινάδα και πέσεις, μαμάαα το αγγελάκι δεν έχει κεφάλι, και γι'αυτό κλαις; Κόλλα έχουμε; Ξέρεις που είναι η κόλλα; Καλά, άσε θα βάλουμε τον φιόγκο, όχι αγάπη μου το ψαλίδι είναι επικίνδυνο για σένα, να πάρε το αρκουδάκι, μαμάαα νερό, που είναι οι μικρές μπάλες; φύγε Μάξιμε! θέλεις τον χιονάνθρωπο για το δωμάτιο σου; τους αρλεκίνους; οκ πάρε έναν όμως γιατί ο άλλονς λέω να μπει στο δέντρο, μαμάαα ο Μάξιμος τρώει το ξωτικόοο, δεν είναι έτοιμα ακόμα, θα τα βγάλουμε να κρυώσουν και μετά, δεν γίνεται, γιατί δεν τρωω μελομακάρονα κάνω δίαιτα, τι είναι δίαιτα; όχι εσύ δεν μπορείς να κάνεις, ναι ναι εκεί αφησέ το, περιμένε να σε σηκώσω να φτάνεις, μαμάαα τσίσα, να βάλουμε ζακέτες πριν βγουμε στο μπαλκόνι, κράτα τα φωτάκια, αχ αυτό μ'αρέσει, χορεύουμε; έλα έλα, λα λα λαα, λα λα λαα, λα λα λα, ναι, λέει για ένα ελαφάκι, θα σου πω την ιστορία το βράδυ πριν κοιμηθείς, τι μυρίζει; όχι πάλι..


Φωτογραφία: Jeff Moody
Μουσική:Rudolph The Red-Nosed Reindeer

14 σχόλια:

Λi είπε...

Παραλίγο να βάλω τα κλάματα!
Καταιγισμός εικόνων και στιγμών στο μυαλό μου!

Αχ βρε γατί μαυράκι τι μου ‘κανες και είμαι και στο γραφείο!!!

Τέεεεεεελειο κείμενο!

Τιγροφιλί δυνατότατο!!!

Βάσσια είπε...

:-) Αντιπροσωπευτικό και όμορφο το κείμενο.

Επέτρεψέ μου να σου πω ότι ο Μάξιμος δεν είναι ο μόνος που τρώει στολίδια.
Η Λύδια (η σκυλίτσα μου) έχει φάει έναν μάγο , ένα πρόβατο, και παραλίγο το θείο βρέφος από τη φάτνη μας.......

Καλό βράδυ

anepidoti είπε...

η πρώτη μυρωδιά από χριστούγεννα για φέτος!
όμορφες εικόνες, γνώριμες,κοντινές, μακρινές, αλλά πάντα κομμάτι μας!!!
καλές γιορτές μαυρογατούλι!!!!

maximus είπε...

@tiger_lilious, καλέ για να γελάσετε το 'γραψα! Aν θυμηθήκατε τίποτα παιδικές αναμνήσεις βέβαια τι να πω.

Να 'στε καλά!

Υ.Γ. Μεταξύ μας.. τώρα που θα έχετε φύγει απ' το γραφείο.. κλάψτε, ελεύθερα :-)

maximus είπε...

@Βάσσια, ευχαριστώ!

χα χα! Αυτά τραβάτε κι εσείς ε; Να σας πω την αμαρτία μου δεν θα με πείραζε γι' αυτά τα ανθρωπάκια, συνήθως είναι τόσο κακομούτσουνα :-) Θα μπορούσε βέβαια να πνιγεί με το θείο βρέφος τώρα που το σκέφτομαι, πέρα από το αστείο .. Για να δούμε, τι άλλο θα φάνε φέτος!

Καλό ξημέρωμα

maximus είπε...

@anepidoti, διάβαζα το σχόλιό σας και σκεφτόμουν ότι είναι θαυμάσιο που ενώ δεν γνωρίζομαστε όλους κάτι μας ενώνει. Μάλλον είναι αυτά τα κομμάτια μας (για να χρησιμοποιήσω την λέξη σας).

Ναι, είπα να αρχίσω λίγο νωρίτερα. Καλές γιορτές με υγεία και σε σας!!!

librarian είπε...

Εμένα τώρα με πιάνει γκρίνια και μου θυμίζω το χαρακτηριστικό στρουμφάκι που του αρέσει να γκρινιάζει: Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα...

fotini είπε...

xaxaxaxaaa!!!! και του χρόνου!!!
γνωριμε φρασεις , ζεστες στιγμες!

και να φανταστεις ότι έχω κ γω εναν Μαξιμο στο σπίτι!!!!!

Margo είπε...

Ε τώρα ζήλεψα εγώ.. αχ και να μουν κάπου εκεί κοντά να σας βλέπω :)
Απίθανη σκηνή, απίθανη περιγραφή.. να συνεχιστεί η χαρά αυτό θέλω για σας όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, για τώρα, για μετά, για πάντα!!!

Φιλιά πολλά πολλά :)

maximus είπε...

@fotini, είστε τυχερή που έχετε ένα τέτοιο πλάσμα! Με την καθαριότητα λίγο ταλαιπωρούμε βέβαια, φαντάζομαι κι εσείς, αλλά αξίζει τον κόπο!!!

Και του χρόνου με υγεία. Να είστε καλά.

maximus είπε...

@Μargo "...όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, για τώρα, για μετά, για πάντα" και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα..θα προσθέσω εγώ :-) Αστειεύομαι, η ειρωνεία δεν είναι για σας, μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι όπως θα έχετε καταλάβει. Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές και ανταποδίδω!!!!

Φιλιά

fotini είπε...

χαχαχαχαχαααα!!! ο δικος μας Μαξιμος ειναι άνθρωπος!!!
συμπαθητικο πλάσμα , δε λεω.....

maximus είπε...

@fotini, ε αν είναι εξίσου συμπαθητικό.. μέσα έπεσα :-) καληνύχτα!

maximus είπε...

@librarian, ωχ να με συγχωρείτε, κατα λάθος σας πέρασα.. γκρίνια λέτε, γιατί; Σας κουράζουν οι πολλές συγκεντρώσεις και τα τραπεζώματα μήπως...αλλιώς τι; Kαλό ξημέρωμα :-)