2/03/2011

Όλοι είμαστε μικροί "ήρωες"


 Janine Linning
Μ’ αρέσει αυτό το άγριο "Reshaping of the World"! Δεν έχουμε και άλλα περιθώρια βέβαια. Όσοι φάγανε φάγανε. Ναι , ναι, αυτό πιστεύω και μπορεί βέβαια να μην ανήκουν όλοι στην πλουτοκρατία αυτή τη στιγμή που μιλάμε αλλά όσο να’ ναι πολλοί έχουν κάνει το "κουμάντο" τους κι έχουν εξασφαλίσει το "κατιτίς" τους. Θυμάμαι εκείνη την τόσο εντυπωσιακή σκηνή με τον τυφλό (I can see.. I can seee) στο Jesus of Nazareth. Μήπως δεν θα το δούμε κι αυτό; Πως θα δικαιολογηθούν τόσοι δήθεν ανήμποροι που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις μαϊμού. Μα δεν θυμώνω μ’ αυτούς, όχι, οι άλλοι με εξοργίζουν, αυτοί που έχουν και την εξουσία και λαδώνονται. Αυτοί που νομιμοποιούν τεχνηέντως την απάτη, μέσα στα πλαίσια πάντα των διαμαρτυριών για περισσότερη δημοκρατία. Μα η δημοκρατία δε στηρίζεται στην ευνομία;  Η δημοκρατία δεν προϋποθέτει συμβολή των πολιτών με, αν μη τι άλλο, κοινωνική συνείδηση, στην οικονομική ευημερία της χώρας τους; Ε λοιπόν, ώρες ώρες διαολίζομαι και μετανιώνω, κυρίως που δεν πρόλαβα κι εγώ να "φάω", να "φτιαχτώ" οικονομικά. Γιατί τώρα; Που; Πως; Με το σταυρό στο χέρι; Κλείσαν οι δρόμοι. Aαχ too much O-Captaining κι αποκοιμηθήκαμε. Κι  από ηρωισμό; Μπόλικο. Μικροαστικοί ήρωες της χουντοφασιστικής αρπαχτής, του παρωπιδισμού, του ωχαδερφισμού (για να το πω πιο ευγενικά), ενός ψευτοτραμπουκισμού και μιας παγωμένης τάχα μου επανάστασης, που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, χλευάζοντας και ποδοπατώντας όσους διαρκώς παλεύουν ακόμα και για τα αυτονόητα. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Άλλωστε τι είναι "ήρωας"; Αυτός που αψηφά οποιοδήποτε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσει την "ιδεολογία" του. 

1. Τον Τίτλο δανείστηκα από το παραμύθι των Uli Geibler και Gunther Jacobs για να συμπληρώσω το κερασάκι στη σατιρική (κατά τη ταπεινή μου άποψη) αυτή ανάρτηση. Η ιστορία πραγματεύεται  το θέμα της δύναμης που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του και πόσα μπορεί να καταφέρει ακόμα και αν δεν είναι εκ φύσεως ο πιο ισχυρός ή ο πιο όμορφος. Αυτά είναι φυσικά τα νόστιμα που λέμε στα παιδιά όταν είναι μικρά για να μην τους αναιρέσουμε από νωρίς την πιθανότητα να παλέψουν, όταν χρειαστεί, ακόμα κι αν ο αγώνας είναι άνισος. Μη γελιόμαστε όμως, εμείς οι μεγάλοι ξέρουμε καλά. Ένας είναι ο δρόμος, ο σύντομος, εκεί που άμα κλέψεις, άμα λαδώσεις και άμα λαδωθείς, μέχρι και το σαλιγκαράκι μπορεί να πάει πιο γρήγορα κι ο ασβός να μυρίζει ομορφότερα.

2. Φωτογραφία:  Γιατί έχουμε τρελό κέφι πάραυτα, έτσι για να πάμε κόντρα στην ΕΜΥ, που προβλέπει νέα επιδείνωση από αύριο.

3. Moυσική: Γιατί μου άρεσε η αφιέρωση που άκουσα στον Red,  "Δεν πρόκειται για τo sex scandal που ταλαιπωρεί τον Ιταλό Πρωθυπουργό, αλλά αυτή η Ruby είναι η μόνη Ruby που ξέρουμε".




.


6 σχόλια:

Margo είπε...

Ακόμη γίνονται γατούλι μου ακόμη κάποιοι λαδώνουν και κάποιοι λαδώνονται για να τους βγάλουν συντάξεις είτε τις δικαιούνται είτε όχι!
Ο καιρός είναι πάρα πολύ άσχημος εδώ δεν τολμούμε να βγούμε έξω και όταν βγούμε νομίζω θα δούμε πολλές ζημιές.

Φιλιά πολλά!

ξωτικό είπε...

E Καλά μην απελπίζεσαι ,υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες(όπως λέει και η Μάργκω),ίσα ίσα που οι δυσκολίες ανεβάζουν και τις τιμές ,και μπορεί να πλουτίσεις και γρηγορότερα !!! τι νομίζεις χαζοί είναι οι λύκοι που στην αναμπουμπούλα χαίρονται !!
Έρχονται κι απόκριες μην ξεχνάς ....να μην βλέπουμε μόνο λύκους ντυμένους γατούλες...
Αν και ...ο χαρούμενος φιλαράκος σου νομίζω έχει άλλη γνώμη : αν δεν το γράφει η ούγια σου.....ξέχνα το !!

καλό βράδυ !!!

vasiliki είπε...

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα δυο μεγάλα κόμματα και αποκόμματα μαζί.
Ολοι οι καλοί χωράνε στο φαγοπότι, μην απελπίζεσαι και δεν θα αργήσει, κάποτε θα φάνε ολοι σε τούτο τον τόπο
Καιρός... για λάχανα καιρός για παραπούλια :):)
φιλί

maximus είπε...

@Margo, τουλάχιστον ας περιοριστούν οι περιπτώσεις αυτές. Αμα πέσουν γερές καμπάνες μετά θα φοβούνται και οι μεν και οι δε. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε βαθιές τομές γιατί εδώ και χρόνια έρχονται στο φως τέτοια κρούσματα, δημιουργείται ντόρος και μετά υπάρχει ατιμωρησία.

Θα είναι άγριο το τοπίο εκεί φαντάζομαι με τη θάλασσα φουρτουνιασμένη και όμορφο όμως. Ελπίζω οι ζημιές να είναι λίγες.

Καλό ξημέρωμα

maximus είπε...

@ξωτικό, μικρή έκλεβα γλυκά από ένα βάζο στο σαλόνι, αυτό πιάνεται;; Δεν έχετε κι άδικο, αν βρεις τον άλλον στην ανάγκη, την οικονομική κυρίως, είναι ένας τρόπος να θυσαυρίσεις :)

Καλό σαββατοκύριακο

maximus είπε...

@vasiliki, χα χα ..Τι θα φάμε όμως, ελπίζω όχι ο ένας τον άλλον :)

Φιλιά!