2/07/2012

Να σκοτώσουμε τους "ήρωες" μέσα μας


 
Έχω την αίσθηση, ίσως και την παραίσθηση, ότι οι επόμενοι ήρωες, μαζί με τις ιστορικές σιιγμές που απαιτούνται για να τους αναδείξουν, ήδη παρασκευάζονται, είτε γίνουν εκλογές είτε όχι. Δεν θα είναι και τόσο απροσδόκητοι. Θα είναι αυτοί που για πολύ σοβαρούς λόγους πριν μερικά χρόνια απορρίψαμε. Ως άνθρωποι αναζητάμε ολοένα κάπου να πιαστούμε στις δύσκολες ώρες. Έχουμε ανάγκη όμως τους "ήρωες" για να ζούμε χωρίς αυταπάτες;  Για να κάνουμε το χρέος μας; Ο φανατισμός και το προσωπικό οικονομικό συμφέρον έχουν μεγάλη δύναμη αλλά αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να λησμονούμε.  Οι "αυθεντίες" δεν θα καταφέρουν να ασκήσουν την επιρροή τους αν δεν τους δώσουμε εμείς χώρο με την ψήφο μας ή με την καθημερινή υποταγή μας. Τυφλή υποταγή βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη δεν σημαίνει να μην πράττουμε ό,τι δεν μας βολεύει. Έτσι ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα. Τυφλή υποταγή σημαίνει να μην υπάρχει στην συνείδησή μας η προσωπική ευθύνη και να ψάχνουμε αδιάκοπα "κατακτητές" για να τους ακολουθήσουμε μόνο και μόνο ως απόρροια μιας συχνά κατασκευασμένης απόγνωσης. Υποταγή σημαίνει να υποκύπτουμε στον φασισμό της μιζέριας. Οι οικονομικές δυσκολίες και οι συνέπειές τους είναι πλέον αισθητές σε όλους, σε άλλους λιγότερο και σε κάποιους περισσότερο. Μέχρι εκεί όμως. Αν μας πείσουν ότι δεν έχουμε μέλλον, είμαστε δυστυχισμένοι, άθλιοι, συλλογικά υπαίτιοι για όλα τα δεινά, ανίκανοι και ανήμποροι να χειριστούμε τα προβλήματά μας και τις ζωές μας ακόμα, τότε είναι που, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ανατρέξουμε στους ήρωες. Απλά τα πράγματα.







 

4 σχόλια:

logia είπε...

χωρίς πλέον να είμαι σίγουρη για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα,
αισθανόμενη μάλλον ηλίθια για την μη κατανόηση των όσων ακούω και διαβάζω καθημερινά, απο τη μια με απόλυτους χρηματοοικονομικούς όρους, από την άλλη απόλυτους αφορισμούς,
δεν θέλω πλέον κανέναν ήρωα και κανέναν καθοδηγητή μπροστά μου,
θέλω πίσω τα κλεμμένα όνειρα των παιδιών μου

την καλησπέρα μου Maximus

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

ήρωας λένε, δεν γεννιέσαι... γίνεσαι...
και δυστυχώς είμαστε μικρούτσικοι πολύ. το αποδεικνύουν τόσα γύρω μας...
σε τι μέλλον να πιστέψω; μέλλον; τι είναι αυτό;

maximus είπε...

@logia, τους οικονομικούς όρους τουλάχιστον μπορούμε να τους ψάξουμε και να διαβάσουμε γι’ αυτούς , τα στημένα πρωτοσέλιδα, οι στημένες τηλε-συζητήσεις που επηρεάζουν κόσμο και κοσμάκη, οι στημένες πολιτικές και η ατιμωρησία όσων έκρυβαν τα προβλήματα μέχρι να φτάσουμε στο έσχατο σημείο, αρκεί να τα κληρονομούσαν κάποιοι άλλοι όμως; Αυτά με εξοργίζουν πιο πολύ. Γιατί σίγουρα δεν φτάσαμε να μιλάμε για χρεοκοπία μέσα σε μια νύχτα.

Τα όνειρα; "Μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!"

Καλό απόγευμα να έχετε

maximus είπε...

@ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ, η σε κάνουν τα μέσα. Φαίνεται ότι στις παρούσες συνθήκες "ξεγυμνώθηκαν" όλοι οι "ήρωες" των μπαλκονιών, της σημαιούλας, των βεγγαλικών και της ακατάσχετης μπουρδολογίας. Θα μπορέσουμε όμως όλοι να δούμε επιτέλους την πραγματικότητα πίσω από τις λέξεις; Πολύ αμφιβάλλω.
Να πιστέψετε! Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε αυτό το μέλλον. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κάποιο μέλλον τέλος πάντων.


Καλό απόγευμα