5/06/2010

Σωπάστε λιγο!



Τι άρρωστα μυαλά μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια, σε τι χώρα ζούμε, τι ανούσια λόγια άκουσαμε σήμερα για ρώσικες ρουλέτες, για φουσκωτούς, για την ημέρα της μητέρας που θα αφιερωθεί στην έγκυο που χάθηκε, για προβοκάτσιες και δεν θυμάμαι τι άλλο.  Πέθαναν τέσσερις άνθρωποι βρε φαιδρές καρικατούρες!
Σε αυτό το  ντόμινο εξελίξεων που είμαστε εγκλωβισμένοι,  αναρωτιέμαι, αν δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης ευθυνών, πότε θα είναι; Παρά τις προτροπές του Πρωθυπουργού για το αντίθετο δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μας ενώσει κατά την γνώμη μου και να μας σώσει από το να αλαλάζουμε με σχιζοφρενικά ψυχωτικά συμπτώματα. Προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το αντιλαμβάνομαι αλλά με τόσο σκληρά μέτρα αν δεν δοθούν ονόματα στην δημοσιότητα, αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αν δεν σταματήσουμε αυτήν την απάνθρωπη αλληλοεξόντωση, πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος θα διαμαρτύρεται μεν για τα δικαιώματά του με ειρηνικές προθέσεις αλλά η επανάσταση θα περιοριστεί σε δηλώσεις, όχι για μία αλλά για πολλές και αντιφατικές "εθνικές προδοσίες" κατά πως βολεύει τον καθένα. Για την "εθνική προδοσία" που έχει διαπραχθεί στις συνειδήσεις μας τόσα χρόνια κυρίως από εμάς τους ίδιους δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ κανείς; Από που ξεκινά μια επανάσταση, ξέρουμε; Aπό την Ακρόπολη ή από τον τρόπο σκέψης; Γιατί δεν ησυχάζουν όλοι αυτοί με τα προκλητικά λογύδρια αισχίστου είδους, ώστε να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε όλοι μαζί την κοινωνία μας και να αναλάβουμε τους ρόλους μας πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη;
Δεν βγαίνουν από το μυαλό μου όλο το απόγευμα οι τελευταίες φράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και με αυτές θα ήθελα να κλείσω:
" ... Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά...."

Καληνύχτα, για όσους θα κοιμηθούν με την συνείδησή τους ήσυχη απόψε.



Τίτλος φωτογραφίας :  "Δακτυλικό αποτύπωμα"
Μουσική : A thousand years - Sting




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

One can only hope that the city and country will reach the finish line as a whole.


daily athens

maximus είπε...

@ ρομπερτ, well, of course there is hope but from what I can gather these days, if we are sharply divided, if we are unable to fathom out this unreasoning hatred among us, if we are labelled as hypocrites and traitors too often, if we lapse into fatalism every single day, if we make a mockery of our legal system, if we fail to defuse not only the economic crisis but also the crisis of confidence, if we don't attack all the root causes, we'll reach the line with a blank stare!

Have a nice (?) day :)

06 Μαΐου 2010 11:19 π.μ.

roadartist είπε...

oyf

maximus είπε...

@roadartist, πολλά τα ουφ, έρχεται και σαββατοκύριακο και φοβάμαι, μήπως φάμε πιούμε γλεντήσουμε και τη Δευτέρα ξεχάσουμε. Ελπίζω να είστε καλύτερα :)

Βάσσια είπε...

Μάξιμους ίσως εμείς να μπορούμε να κλείσουμε για λίγο τα μάτια.

Εκείνοι που φταίνε μπορούν και κοιμούνται, στο υπογράφω.

Καλησπέρα

maximus είπε...

@Bάσσια, να αυτά σκέφτομαι κι εγώ και απογοητεύομαι κι αναρωτιέμαι κάθε φορά πόσα διαφεύγουν από τον ανθρώπινο νου και γιατί, αφού όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες, τις συνέπειες, τα σωστά και τα λάθη, γιατί δεν πάμε μπροστά; Ούτε ο θάνατος των συνανθρώπων θα μας ενεργοποιήσει θα το δείτε (και δεν εννοώ τις πορείες, πορείες θα γίνουν, η ζωή συνεχίζεται αλλά προς τα που πάει είναι το θέμα και σε τι είδους κοινωνία θα ζήσουμε αν δεν έχουμε τον έλεγχο)

Kαλό βράδυ

logia είπε...

είμαστε ακόμη ζωντανοί;

maximus είπε...

@logia, κι αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα όπως λέει και η αγαπημένη Άλκηστις. Eπειδή όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες κατά την γνώμη μου άμα το πιάσουμε από κει, θα χάσουμε και την αλλαγή του χρόνου :) γι'αυτό λέω ναι είμαστε.

Καλημέρα :))