12/26/2010

H αλήθεια της πραγματικής αξίας

 
 
Όταν ανέφερα σε φίλους ότι πέρασαν κιόλας δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο, με κοίταξαν σχεδόν ανέκφραστοι. Δεν τους κακολογώ όμως, πολλές φορές μπορεί να ενδιαφέρομαι να μάθω, αλλά κατά βάθος ούτε κι εγώ κατανοώ τον ενθουσιασμό τους για θέματα με τα οποία δεν ασχολούμαι. Σε σχέση με την καθημερινότητα, τη δική μου τουλάχιστον, πιστεύω ότι οι ισορροπίες είναι πολύ πιο λεπτές εδώ μέσα, αφού συχνά η ανωνυμία και η απόσταση προσδίδουν ιδιόρρυθμα χαρακτηριστικά σε αυτό το είδος της επικοινωνίας. Θα ήθελα όμως να γνωρίζετε ότι σας εκτιμώ πολύ, όποιοι και αν είστε, όπου και αν ζείτε, όχι μόνο επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο μεράκι αλλά επειδή υπάρχει στις συνειδήσεις όλων ότι οι είμαστε πραγματικοί άνθρωποι. Ακόμα και όταν κάποιος εκφέρει μια διαφορετική γνώμη, υπάρχει πάντα ο σεβασμός για τα συναισθήματα του άλλου, χωρίς να περιορίζονται ο αυθορμητισμός και η έμπνευση. Τις ημέρες λοιπόν που για άγνωστο λόγο δεν είχα πρόσβαση στο ιστολόγιό μου, στενοχωρήθηκα μεν γιατί θα έχανα σκέψεις δικές μου και δικές σας, αλλά δεν ένιωσα ούτε για μια στιγμή αποξενωμένη ή αποκομμένη από την όμορφη διαδικτυακή γειτονιά μας και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. 




.

6 σχόλια:

Roadartist είπε...

Πανέμορφες σκέψεις..
Εμένα με έχετε βοηθήσει σε κάποιες στιγμές ίσως δίχως να το καταλαβαίνετε, ή να το γνωρίζετε.. Είναι μια περίεργη μορφή επικοινωνίας..και ανοίγει δρόμους..
Με αληθινά ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Σε αντίθεση με το facebook που εκεί βλέπεις να θριαμβεύει το κουτσομπολιό και...η βαρεμάρα!!
Καλό υπόλοιπο γιορτών :) Με σεβασμό και πολύ εκτίμηση :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δεν είναι μόνο "ευχάριστες διαδρομές" οι αναρτήσεις σου αλλά και ...μαθήματα ζωής
Η συγκεκριμένη με άγγιξε πολύ και σου ζητώ να μου επιτρέψεις να την αναδημοσιεύσω ΕΔΩ όπου γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το διατηρώ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

maximus είπε...

@Roadartist, αν και νομίζω ότι είχαμε αρχίσει τον ενικό.. :) και συνεχίζω.. όχι δεν το γνωρίζω αλλά πολύ χαίρομαι! Μου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό που περιγράφετε, διαβάζοντας και τις δικές σας αναρτήσεις αλλά και άλλων, τους οποίους δεν γνωρίζω ούτε καν εδώ μέσα. Μια λέξη, μια εικονα, μια άποψη μπορεί να δώσει απαντήσεις, να υπενθυμίσει, να δείξει και άλλες αλήθειες πέρα από τις δικές μας.

Για κουτσομπολιό και βαρεμάρα δεν ξέρω, στο facebook είμαι περισσότερο ως παρατηρητής, αν εξαιρέσουμε τα λίγα σχόλια με τους e-φίλους βέβαια, πάντως απ' ότι μου λένε το σεξ σε συνδυασμό με την παραπλάνηση, θριαμβεύουν!!

Ευχαριστώ κι εσείς να περάσετε όμορφα, αν και θα τα ξαναπούμε :))

maximus είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ... αχ μεγάλη κουβέντα είπατε..

Να αναδημοσιεύσετε ότι θέλετε, με τιμάτε και ευχαριστώ πολύ!!

How cute o Santa!

Χρόνια Πολλά. Φιλιά :)

Roadartist είπε...

Απαππα!!!!!!!! ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ;;;

Ξαναεπιστρέφουμε επειγόντως στον Ενικό!!! :) :)

Που δεν είναι από έλλειψη ευγένειας ή σεβασμού..αλλά επειδή πια υπάρχει μια όμορφη αίσθηση οικειότητας...

Στο Facebook ακόμη..αντιστέκομαι να μπω.. αν και τα "ακούω" από φίλες, ους..μα δεν το αντέχω..το βρίσκω ανούσιο, λίγο κενό. Μπορεί να κάνω λάθος...

ΥΓ ε, καλά μη το..ξαναγυρίσουμε στο ενικό και ΜΑΛΙΣΤΑ εξαιτίας μου :)))))) Εντάξει;

maximus είπε...

@ok Roadartist :)) Χρησιμοποιούσα εδώ πάντα τον πληθυντικό αλλά μετά από τόσα σχόλια με μερικούς ανθρώπους, ε δεν ταιριάζει πια νομίζω.

Το facebook έχει μεγάλη δύναμη (αυτό έχει τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά του) κυρίως όταν οι χρήστες καταπιάνονται με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά και όχι μόνο θέματα και μπορείς να διαβάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις και απόψεις, γι΄αυτό δεν το θεωρώ ανούσιο. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να γνωρίζει κανείς τι σημαίνει διαδίκτυο τουλάχιστον στις πιο γνωστές του μορφές. Φυσικά εξαρτάται τι θέλει να κάνει κάποιος εκεί μέσα, να λέει καλημέρα καλησπέρα και να ανεβάζει τραγούδια, να ενημερώνει και να ενημερώνεται, να επηρεάζει συνειδήσεις, μόνο να μιλά με φίλους, μέχρι ότι μπορεί να βάλει ο νου σου τέλος πάντων. Ό,τι συμβαίνει και εκτός διαδικτύου δηλαδή, απλώς πρέπει να είσαι πιο προσεκτική εκεί για πολλούς λόγους.

Εντάξει!!! Φιλιά πολλά!