6/30/2009

Κάπνισμα τέλος από την 1η Ιουλίου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους


...Τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίας, τις ιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπαίνει από την 1η Ιουλίου.

Με αφορμή την έναρξη της απαγόρευσης, ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος καλεί τους πολίτες να σεβαστούν το νόμο και να τον εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.


Πάντως, καταστηματάρχες και δήμοι δηλώνουν ανέτοιμοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι τα ειδικά σήματα, που διαχωρίζουν τα καταστήματα σε καπνιζόντων και μη, άρχισαν να διανέμονται μόλις πριν από δύο ημέρες, ενώ η υπουργική απόφαση εκκρεμούσε έως την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν επισήμως τι αλλαγές πρέπει να κάνουν στους χώρους.

 
Άρθρο : http://www.in.gr/, Μουσική : Let the sunshine in - Army of lovers, Τις φωτογραφίες επέλεξα από το google photos για την ανάρτηση


---------------------------------------------------------------


EKTAKTO


H φωτογραφία είναι του Τσαλαπετεινού.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά, το μεσημέρι της Τρίτης 30/6, στις 3μμ. Κάτοικοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του κέντρου και των γύρω περιοχών κύκλωσαν με χρωματιστές κορδέλες και μπαλόνια το Δημαρχείο και με σύνθημα “Ψάχνουμε Δήμαρχο” ζήτησαν από το Νικήτα Κακλαμάνη και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπουν μπροστά στις κινητοποιήσεις τους για τη διάσωση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επιχείρησε και πάλι να απαξιώσει τους συλλόγους και φορείς που διαμαρτύρονται, δηλώνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οτι “όλα αυτά υποκινούνται από έναν επιχειρηματία της Πλατείας Θεάτρου κι οτι οι σύλλογοι που φέρονται οτι υπογράφουν, δεν έχουν ιδέα για την κινητοποίηση” - κάτι που δεν αντέχει ούτε σε σοβαρή απάντηση.

Η Κίνηση Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου επαναλαμβάνει οτι απαιτεί από την Πολιτεία να εκπονήσει ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σχέδιο για την αναβάθμιση της περιοχής. Και ζητάει από όλους τους φορείς της άμεση ενεργοποίηση.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

3 σχόλια:

Margo είπε...

Όπως σε όλα και εδώ ανέτοιμοι.. είμαστε αδιόρθωτοι! Αν θα τηρηθούν όλα αυτά; Δε νομίζω.. δε συμορφωνόμαστε και το χουμε και καμάρι.

Καταπληκτική η φωτογραφία με τη θείτσα:)

Καλό ξημέρωμα!

Τσαλαπετεινός είπε...

Maximus, τι να κάνω; Δεν το έχω χορτάσει ακομα. Το τσιγάρο.

Η Θείτσα πρέπει να είναι συμμαθήτρια του Fidel Castro, Αβάνα μου μυρίζει.

Margo, ξημέρωσε!

Καλημέρα και καλό μήνα!

maximus είπε...

Αγαπητή μου Margo, απογοητεύομαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Ναι, η θείτσα αντιπροσωπεύει πολλούς πιστεύω... πάντως βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο!

Τσαλαπετεινέ, είναι προσωπικό σας θέμα αν θα το κόψετε ή όχι αλλά επειδή σας συμπαθώ θα σας συμβούλευα να το προσπαθήσετε. Οι περισσότεροι το κόβουν επειδή απέκτησαν κάποιο πρόβλημα υγείας... καλύτερα να μην περιμένετε να είναι αυτό το κίνητρό σας!

Γράφετε και ωραία...
5:14!!! Δεν πιστεύω να καπνίζατε μέχρι τώρα;