7/02/2009

Kαπνίζετε; Ελάτε για καφέ στο Χαλάνδρι.






2 Ιουλίου του 2009 και λίγο μετά τις 11:00 το πρωί περπατούσα με ενθουσιασμό στο κέντρο του Χαλανδρίου ψάχνοντας το πολυπόθητο τραπέζι για να καθίσω και επιτέλους να απολαύσω τον καφέ μου χωρίς να με λιβανίζουν. Ξεκίνησα από την καφετέρια γνωστού βιβλιοπωλείου μια που ήθελα να αγοράσω κάποιο βιβλίο που μου είχαν συστήσει. Προς έκπληξή μου οι περισσότεροι πελάτες φουμάριζαν με προκλητική άνεση. "Μα δεν απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους"; ρωτάω ευγενικά την σερβιτόρα. "Δεν ισχύει για μας" μου λέει βιαστικά. Γιατί μήπως είναι ψυχασθενείς ήθελα να ρωτήσω γιατί είχα διαβάσει ότι για κείνους θα επιτρέπεται αν είναι μέρος της θεραπείας τους, αλλά συγκρατήθηκα και την ακολούθησα διακριτικά για να μάθω τον λόγο. Μου εξηγεί ορθά κοφτά ότι ο χώρος είναι υπαίθριος. Κοιτάζω γύρω μου και πράγματι οι τζαμαρίες που ενώνονταν με μεταλλικά δοκάρια και παρέμεναν κλειστές όλο τον χειμώνα, τώρα ήταν μισάνοιχτες. Επίσης, ένα μέρος της οροφής έλειπε, το οποίο μάλλον ήταν συρόμενο. "Τα προηγούμενα καλοκαίρια ήταν κλειστός ο χώρος σας και κλιματιζόμενος" της λέω. Φημιζόταν για την δροσιά...." Δεν μου απάντησε και απομακρύνθηκα με απορία. Θα μπορούσα βέβαια να πιω καφέ στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου όπου έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα, αλλά με μόνο δύο τρία τραπεζάκια έπρεπε να στηθώ από τα χαράματα για να βρω θέση...

Κρίμα, σκέφτηκα και συνέχισα την βόλτα μου στις καφετέριες απέναντι από την εκκλησία. Μόλις μπήκα στην δεύτερη ένα σύννεφο καπνού παραλίγο να με πνίξει. "Μα τι συμβαίνει….."; ρωτάω. "Ο χώρος των μη καπνιζόντων" μου λέει με υποτιμητικό ύφος ο νεαρός με τον δίσκο στο χέρι "είναι μέσα". Το "μέσα" βέβαια ήταν ένας μικρός χώρος χωρίς παράθυρα, δίπλα στην κουζίνα και το ψυγείο με τα γλυκά με πολύ λίγα τραπέζια τα οποία είναι συνήθως κατειλημμένα από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που θέλουν να απομονωθούν.

"Μα ο κύριος χώρος της καφετέριας είναι ο άλλος" επιμένω. "Ναι", μου λέει "αλλά είναι υπαίθριος, γι’ αυτό και δεν ισχύει η απαγόρευση". "Υπαίθριος μπορεί να γράφει στην άδειά σας" του λέω "αλλά στην πράξη είναι ένας κλεισμένος χώρος με μεγάλα τζάμια, χοντρά τεντόπανα, πλαστικά χωρίσματα και ξυλοκατασκευή στην οροφή την οποία ανοίγετε το απόγευμα και αν δεν έχει καύσωνα, αν θυμάμαι καλά" Πάλι δεν πήρα απάντηση. Ίσως γιατί αισθάνονταν ικανοποιημένοι που είχαν ανοίξει τις στενές γυάλινες πόρτες, μπρος πίσω για να εξαερίζεται υποτίθεται ο χώρος που παρόλα αυτά βρώμαγε. Καλώ το 1142 από το κινητό μου για να ενημερωθώ μήπως δεν έχω καταλάβει καλά αλλά μια φωνή μου λέει πως αυτός ο αριθμός δεν υπάρχει. "Δεν πειράζει", σκέφτομαι "θα τηλεφωνήσω από σταθερό τηλέφωνο αργότερα".

Σε δύο άλλες καφετέριες στο τέλος του πεζοδρόμου, όσοι κάθονταν δίπλα στο παράθυρο ρουφούσαν τoν καπνό τους κρυφά και κρεμούσαν το χέρι απέξω κοιτώντας αριστερά και δεξιά με βλέμμα ένοχο όπως τα σχολιαρόπαιδα που κάνουν το πρώτο τους τσιγάρο.

Φεύγοντας με συναισθήματα αηδίας και απογοήτευσης που αναγκαστικά πρέπει να εντοπίσω άλλους χώρους, σε άλλη χώρα ίσως, τι να πω δεν ξέρω, για να πίνω τον καφέ μου πλέον, γιατί ούτε με τα νέα μέτρα πρόκειται να αλλάξει κάτι εδώ, κοντοστάθηκα σε ένα περίπτερο και χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παρατήρησα την αρχή ενός άρθρου :

"Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί τα μέτρα για το κάπνισμα και αυτό αποτελεί το θετικό της όλης υπόθεσης. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής των μέτρων. Είμαστε έτοιμοι να επαναδιαχειριστούμε την καπνιστική συνήθεια. Το γεγονός αυτό εγγυάται την επιτυχία της προσπάθειας…"

Πραγματικά "πετυχημένη" η προσπάθεια σκέφτηκα και φαντάστηκα πόσοι θα "κόπιασαν" για αυτά τα αποτελέσματα. Πολυδαίδαλη θα είναι η νομοθεσία που συνεισέφερε με πολλά "παράθυρα" στην ήδη "αβίαστη" κοινωνική ευαισθητοποίηση…

Καθώς οδηγούσα επιστρέφοντας αναρωτιόμουν πόσα τέτοια μαγαζιά να υπάρχουν άραγε στις πόλεις μας και τι θα απογίνουν αυτοί οι άμοιροι που δεν καπνίζουν; Μήπως θα στριμώχνονται σε δύο τρία τραπεζάκια στον εσωτερικό χώρο, να περνούν την ώρα τους μετρώντας πόσοι μπαινοβγαίνουν στις τουαλέτες, ενώ οι καπνιστές θα απολαμβάνουν αμέριμνοι τη θέα από τις ανοιγμένες τζαμαρίες των καφετεριών ή των εστιατορίων που δεν είναι καφετέριες και εστιατόρια αλλά υπαίθριες κατασκευές που όμως νόμιμα σερβίρουν φαγητό και ποτό; Όχι πως δεν το δικαιούνται οι άνθρωποι... αλλού είναι το παράδοξο.

Όταν έφτασα στο σπίτι μου, ήπια αυτό τον ρημαδοκαφέ που από το πρωί ονειρευόμουνα και ξανακάλεσα το 1142. Άκουσα την ίδια φωνή. Θυμήθηκα βέβαια ότι δεν έχω πια σύνδεση ΟΤΕ, και ίσως αυτό να έφταιγε. "Μα τότε πρέπει να βρω ένα καρτοτηλέφωνο", σκέφτηκα, "αύριο μεθαύριο, όποτε βγω έξω τέλος πάντων, αλλά πρέπει πρώτα να αγοράσω μια χρονοκάρτα και μετά να ψάξω για έναν θάλαμο και αν λειτουργεί ... αχ έχω και τον εαυτό μου που μερικές φορές τον φοβάμαι, μήπως μετά από τόσες ώρες ξεθυμάνει και βαρεθεί να πρωτοστατήσει...";


33 σχόλια:

Margo είπε...

Ως φανατική αντικαπνίστρια σε καταλαβαίνω απόλυτα.. Όμως αν μπω στη καφετέρια και μου έρθει ο Αντόνιο μπροστά μου θα κάτσω κι ας είναι και τεκές:)))

Prokopis Doukas είπε...

Αφού είναι πρόχειρος ο κύριος "Τίποτα". Μην ανησυχείτε, τον χειμώνα θα έρθυν τα πράγματα "στα ίσα" τους... Μέσα δεν θα καπνίζουν, εκτός αν έχουν δηλώσει τα μαγαζιά οτι είναι καπνιζόντων (και κάτω των 70 τ.μ.)...

Τσαλαπετεινός είπε...

Μόλις διάβασα τις πέντε πρώτες γραμμές, βγήκα αμέσως, έσβησα το τσιγάρο μου, άδειασα το τασάκι, αέρισα το δωμάτιο, έπλυνα τα δόντια μου και ξαναμπήκα.
Σε παρακαλώ μην τηλεφωνήσεις στο 1142 και πεις ότι μπήκα στο blog σου με τσιγάρο! ;-)

fish eye είπε...

μμμ ναι.. θα πω πως εχεις απολυτο δικιο, αλλα θα εχω μια απρια να σου εκφρασω..

τοσες ωρες, οσο οδηγουσες ή οσο περπατουσες μονο οι καπνοι των τσιγαρων σε ενοχλησαν;

το καυσαεριο και ο,τι επακολουθει εξ αιτιας του σε προβληματισε ποτε;

αλλωστε με το τσιγαρο, σιγουρα θα υπαρξουν και εστω δυο-τρεις καφετεριες που θα ειναι μη καπνιστων, με την μολυνση του αερα που νυχτα μερα αναπνεουμε και ολοι τηρουν σιγην ιχθυος; εκει ειναι που δεν θα γινει ποτε τιποτα.. κι απο εκει να δεις αρρωστειες..
ας μη πιασω το νερο..
ασε..


καλησπερα !!!

λι8οξόος είπε...

να σας καλούσα με χαρά στην κομοτηνή για καφέ αλλά μου φαίνεται πως κι εδώ όλοι καπνίζουν.
νομίζω πως είδα και ναργιλέ :)

mermyblue είπε...

καλησπέρα αγαπητέ μαυρογατούλη!
Χαλάνδρι; και δεν πήγες κατευθείαν στο Φλύα;
Ήμουν σίγουρη ότι κάπως έτσι θα λειτουργήσουν πάντως οι καφετέριες εκεί...δυστυχώς. Στο χέρι μας είναι να μην ξεθυμάνει η διάθεση να πρωτοστατούμε ;)
Καλό ΠΣΚ

Ανώνυμος είπε...

Ε!!!!
Δίκαιο έχεις... αλλά πώς γίνεται και οι περισσότεροι βλέπουν την άλλη μεριά... δεν καταλαβαίνω...

Όπως και να χει... θα συνηθίσουμε πιστεύω... όπως και σε όλα τα άλλα!

Καλό Σ/Κ

Ioulita είπε...

Μήπως να αρχίσουμε το κάπνισμα; Μάλλον γι'αυτό έγινε όλη η ιστορία. Η μοναξιά του μη-καπνιστή είναι δυσβάσταχτη...

roadartist είπε...

..στον Ευριπίδη περνάτε τις βόλτες σας??? Κ εγώ περνάω μερικές φορές από εκεί, δουλεύει κ μια φίλη στο βιβλιοπωλείο, αν και είμαι του κέντρου περισσότερο..
Τώρα καλοκαίρι δε θα το καταλάβουμε ακόμη το νέο μέτρο (που ήδη αρκετά "παραθυράκια" του άφησαν..) από Χειμώνα θα φανεί περισσότερο.. Καλό σας σκ :)

ippoliti_ippoliti είπε...

χώρος για όλους μας Maximus,Χώρος και για μας τους καπνιστές και για εσάς που δεν καπνίζετε.
Η ζωή μας χωρά όλους.Κι οι τόποι νομίζω.Και μάλλον θα έρθει η στιγμή που κι εσείς θα απολαμβάνετε χωρίς τη δική μας καπνική ενόχληση τον καφέ και το φαγητό σας, αλλά κι εμείς το τσιγάρο μας.
Καλό καλό βράδυ

maximus είπε...

Margo... κι αν έφτιαχνε και μια νόστιμη μακαρονάδα σαν τον Αντόνιο γνωστού εστιατορίου... και αν έφερνε και ένα βαθυκόκκινο cabernet... εε;-)

Όνειρα γλυκά.

maximus είπε...

Prokopis Doukas, τον είχα ξεχάσει εκείνο τον χαρακτηρισμό...

Μακάρι, γιατί αλλιώς θα αρχίσουμε να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλον. Επίσης δεν αντέχω άλλο να πίνω καφέ με παλτό και σκούφο... κι αν έχει σόμπες υγραερίου καλώς, αλλά αν δεν έχει;

maximus είπε...

Tσαλαπετεινός, τα ρούχα σας; τα αφήσατε στο μπαλκόνι για να αεριστούν ;

Μην στεναχωριέστε, βάλτε ένα φτεράκι στο πέτο για να σας γνωρίσω και θα κάνω ότι δεν σας είδα... Να, έτσι γίνονται οι σοβαρές "συμφωνίες"... καλή ώρα :-)

maximus είπε...

αγγαλιές του φεγγαριού, Α! Να προσθέσω και το παθητικό κάπνισμα να πάω μια ώρα αρχύτερα!!! Δεν με λυπάστε;

Πολλά με ενοχλούν και με προβληματίζουν και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δημιούργησα τον maximus, το θέμα όμως αυτής εδώ της ανάρτησης είναι τα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Σέβομαι την επιθυμία των καπνιστών αλλά κάποιος πρέπει να σεβαστεί και μένα. Είναι υποχρέωση του κράτους να μας βρει λύση, για να περνάμε όλοι καλά. Eπίσης έχω ανεχτεί πολλές φορές τον καπνό των ξένων αλλα και των φίλων μου στο αυτοκίνητό μου στο σπίτι μου τρώγοντας αναγκαστικά στους καπνίζοντες, καπνίζοντας κι εγώ έτσι για την παρέα... αλλά ως εδώ!

Σας φιλώ!

ολα θα πανε καλα... είπε...

καλημέρα μαυρογατούλη με τα λαμπερά μάτια!Εγώ μπορεί να μη δηλώνω "φανατική" αντικαπνίστρια όπως η Μάργκο,πάντως δε μπορώ να καπνίσω ούτε μισό τσιγάρο,τι να πω,νομίζω πως με πνίγει.Δεν το μπορώ λοιπόν,δεν "το'χω",για να χρησιμοποιήσω και την έκφραση της εποχής.Έχω κι εγώ την εντύπωση πως τα μέτρα δεν πρόκειται να ισχύσουν μακροπρόθεσμα,δε μπορεί ο Ελληνάρας τον νόμο,τον πνίγει,τον περιορίζει.Επίσης,είναι πρώτος στο θέμα της ζούλας,πώς να το πω αυτό;Κάνει κάτι και νομίζει πως οι άλλοι είναι χαζοί και δε θα το καταλάβει.Ένα κράτος 10.000.000 έξυπνων!Παρεμπιπτόντως ήμουν κι εγώ χθες το απόγευμα,σε καφετέρια βορείων προαστίων και έβλεπα συνεχώς παιδιά γυμνασίου-λυκείου να καπνίζουν τάχα στα κρυφά,τάχα με μαγκιά.
Σας φιλώ στη μύτη κι ένα χάδι στη μαύρη σας ράχη.
(Μόνο τα Ψαρά είναι φημισμένα για την ολόμαυρή τους ράχη;)
:)))

επί λέξει είπε...

Ως καπνιστής δε δικαιούμαι να ομιλώ.Πάω να κρυφτώ...

Την καλημέρα μου!

fish eye είπε...

αγαπημενο μου maximaki..

καπνιζω 1-2-3 τσιγαρα με τον καφε μου κ μονο..
τα τελευταια δυο βραδια μονο αναβω ενα επιπλεον τσιγαρο, περπατωντας στην παραλια..

ετυχε να μου ερχεται κατα προσωπο ο καπνος του πουρου του κυριου απο διπλα, που αυτο ειναι αβασταχτο..
δυσανασχετησα αλλα δε μιλησα..

ημουν δυο φορες εγκυος και μου ετυχαν περιπτωσεις που το τσιγαρο μου απαγορευοταν δια ροπαλου..
και παλι οταν πηγαινα σε καφε, καταπινα των καπνο των αλλων..

πιστευω ομως πως τα καφε ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση βρε παιδι μου.. δηλ πας για αυτο, να πιεις κ να καπνισεις..
δε το θεωρω τοοοσο πια δυσβαχτατο, πιο δυσκολο μου φαινεται οταν καταπινω τους καταλυτες των αυτοκινητων εκει να δεις βηχας και δυσπνοια..

να καταληξω πως ειμαι απολυτα συμφωνη με την απαγορευση του τσιγαρου σε δημοσιες υπηρεσιες, γραφεια, κλπ κλπ..

αλλα να, λεω πως για το καφεδακι ειναι μια αλλη κατασταση βρε παιδι μου..

να επισημανω επισης πως ουτε τραβαω τον καπνο, ουτε καπνιζω οταν βρισκομαι με ακαπνη παρεα γιατι νοιωθω πως ενοχλω.. :)))

νομιζω πως δεν θεωρουμαι καν καπνιστρια, τα μετρα ομως αυτα τα θεωρω υπερβολικα κι ενα καπως σε λογια να βρισκομαστε και να εχουμε κατι να ασχοληθουμε..

επομενο ηταν πως θα βρισκοταν τα χιλια μυρια παραθυρακια, στην ελλαδα βρισκομαστε..

(ελπιζω να μη εγινα αντιπαθητικη, παντα με χαμογελο και καλοβουλα μιλαω..)

maximus είπε...

mermyblue, θα το παλέψουμε κι αυτό.

Πού είναι το Φλύα;;;

Nα είστε καλά! Επίσης.

maximus είπε...

λιθοξόος, όταν πρωτοήρθα στην Κομοτηνή είχε -12, να το σιγουρέψουμε καλύτερα, γιατί ανα καπνίζουν παντού... θα με φάει τ' αγιάζι

Πως πήγαν οι εξετάσεις;

Καλό ξημέρωμα!

maximus είπε...

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, νομίζω γιατί είναι οι περισσότερο καταπιεσμένοι.

Ας φροντίσουν να υπάρξει ισορροπία και όχι να μας δίνουν τηλέφωνα για καταγγελίες για να τρωγόμαστε μεταξύ μας χωρίς να έχουν δώσει σαφείς οδηγίες ούτε και την τελευταία στιγμή.

Καλή εβδομάδα.

maximus είπε...

Roadartist, μου αρέσουν πολύ τα καφέ των βιβλιοπωλείων. Συνήθιζα να πηγαίνω πρωί και καθημερινές όταν είχε μόνο ένα δύο πελάτες οπότε δεν υπήρχε σύννεφο καπνού. Τώρα πηγαίνω κυρίως για να χαζέψω βιβλία, σπάνια κάθομαι για καφέ.

Καλό ξημέρωμα.

maximus είπε...

Ιoulita, και να το αρχίσετε κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσετε ή θα χρειαστεί κάποια στιγμή να το κόψετε και που θα πηγαίνετε τότε;

Μοναξιά; Νομίζω μαζί πάμε σαν τις αγέλες, κάποιοι από δω άλλοι από κει, καμιά φορά μπορούμε και συμπορεύομαστε...

Καληνύχτα :-)

maximus είπε...

ippoliti_ippoliti... να προλάβω να το ζήσω αυτό, γιατί τόσα χρόνια "απολαμβάνω" το τσιγάρο των άλλων. Την ξέρω τη γλύκα, μη νομίζετε, σας καταλαβαίνω, αλλά...

Συμφωνώ, χώρος για όλους. Καλό ξημέρωμα :-)

maximus είπε...

ολα θα πάνε καλά, το θέμα της "ζούλας" γενικότερα σαν να το κουβαλάμε στα γονίδιά μας μου φαίνεται.

Δεν ξέρω την εξήγηση αλλά πράγματι κάποιοι δεν εθίζονται εύκολα ή γρήγορα στην νικοτίνη. Είστε από τους τυχερούς!

Τα παιδιά που καπνίζουν είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που με τα σημερινά πρότυπα κατά την γνώμη μου δύσκολα μπορεί να βρεθεί λύση. Ίσως με την θετική επιρροή των γονιών και δασκάλων μαζί...;

Ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο και το χάδι! Καλό ξημέρωμα

maximus είπε...

αα, αλίμονο, η γνώμη σας είναι σεβαστή, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι. Να ξανάρθετε!

maximus είπε...

αγγαλιές του φεγγαριού, αντιπαθητική επειδή περιγράφετε μια άλλη όψη του θέματος; Όχι βέβαια, τι τα έχω τα "σχόλια" για να μου λέτε συμφωνώ άντε γεια; Ο καθένας μας είναι μοναδικός στον κόσμο με διαφορετικά βιώματα και καταβολές. Για μένα είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπω μέσα από των άλλων τις σκέψεις μια άλλη οπτική γωνία για το ίδιο θέμα. Είναι μια παραγματικότητα πως να το κάνουμε.

Μου είναι πολύ οικεία αυτά που γράφετε και σας καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είναι όμως όλοι διακριτικοί όπως εσείς και δυστυχώς ακόμα και οι πιο αυστηροί νόμοι δεν μπορούν να ελέγξουν τον χαρακτήρα μας.

Σας φιλώ :-)

zoro είπε...

ο καπνός δεν με πειράζει, είναι το αποτέλεσμα.
στεναχωριέμαι μονο για την αιτια του, τον λόγο.
δύσκολο και σκληρό να βλέπεις τους φίλους, τα
αδέρφια σου και αγαπημένους να αυτοκτονούν.
και τι να κανεις για να τους σώσεις?
με απαγορεύσεις και εξαναγκασμούς δεν λύνεται τίποτε.
μακάρι αυτή η περιθωριοποίηση να βοηθήσει λιγάκι.

maximus είπε...

zoro, πιστεύω ότι τι κάνουμε στο εαυτό μας είναι προσωπικό θέμα και δύσκολα κάποιος μπορεί να μας πείσει να το σταματήσουμε. Έχω γνωστούς που επιλέγουν άλλες παρέες μόνο και μόνο επειδή καπνίζουν και έτσι αποφεύγουν να ακούν την κριτική όσων είναι αντίθετοι. Κατά την γνώμη μου όλοι, μικροί και μεγάλοι, γνωρίζουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία τους. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Τουλάχιστον για τους ενηλικες τίποτα. Τα μέτρα απλά θα προστατεύσουν εμάς τους υπόλοιπους όταν με το καλό ισχύσουν πραγματικά και αυτό είναι όλο.

zoro είπε...

ένας καλός μου φίλος καπνιστής από παιδί ο οποιος αποφεύγει να καπνίζει μπροστά σε άλλους, από παλιά θυμάμαι
έβγαινε πάντα στην ύπαιθρο. ακόμα και σπίτι που μένει μονος του βγαίνει στο μπαλκόνι μέσα στο καταχείμωνο!
μου λέει τώρα ότι είναι κατάντια και ντροπή να σεβόμαστε περισσότερο τους νομους από τους φίλους μας.
ποσο δίκιο έχει...

mermyblue είπε...

ιδού η διεύθυνση του Φλύα
http://www.in.gr/ath/club/tnclhal.asp?CityId=1&nid=1472

ίσως το καλύτερο καφέ στο Χαλάνδρι, κατά την προσωπική μου γνώμη.
Δεν γνωρίζω τι ρυθμίσεις έκαναν για το θέμα των καπνιστών, αλλά η αυλή του κ μόνο με ικανοποιεί (για την ώρα)
(αχ, και να είχα έναν φρέντο τώρα...)

maximus είπε...

zoro, τι να σας πω, λέτε να χαλάσουν φιλίες λόγω νομοθεσίας; Θα το δούμε και αυτό! Καλό απόγευμα.

maximus είπε...

mermyblue, ευχαριστώ πολύ!!! Αυτό κοντά στο ρέμα είναι, λίγο πριν το kitchen bar ε; Τη θυμάμαι την αυλή αλλά νομίζω ο εσωτερικός χώρος είναι μικρός για χειμώνα...

Σήμερα πετάχτηκα μεχρι το γνωστό βιβλιοπωλείο και ενώ έβραζε ο τόπος δεν έκλειναν τα τζάμια να βάλουν λίγο κλιματισμό όπως κάθε χρόνο γιατί κάθονταν δυο τρεις που κάπνιζαν. Νομίζω ότι οι μη καπνίζοντες που σηκώθηκαν κι έφυγαν ήταν πολλοί περισσότεροι. Κρίμα, έχασαν τόσους "καφέδες".

zoro είπε...

πάντως στην εταιρία που δουλεύω μια χαρά πάνε τα πράματα για τώρα.
και οι ίδιοι οι καπνιστές φαίνονται χαρούμενοι αφού ελάττωσαν το κάπνισμα. πρέπει να κατεβαίνουν δυο πατώματα
για το προαύλιο και μετά πάλι πάνω με τις σκάλες!
οποτε η τεμπελιά νικάει το τσιγάρο :D
μήπως το metro αυτό έγινε από τους ιδιους τους καπνιστές
για να αυτό βοηθηθούν? αναρωτιέμαι...