10/17/2010

Όχι στα άκρα


 
Εν μέσω μιας ακατάσχετης μπουρδολογίας και ακραίων φαινομένων, καιρικών και μη, σας εύχομαι καλή εβδομάδα. Ο ψυχικός "βιασμός" στον οποίο αρκετοί συμπολίτες μας υπόκεινται καθημερινά δεν είναι δείγμα καλλιεργημένου και δημοκρατικού λαού. Η μετατόπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε έναν αγώνα μιας υποτιθέμενης ψυχοσωτήριας διάσωσης με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, δεν διασφαλίζει την έξοδο από την κρίση. Όχι δεν είμαστε υποχρεωμένοι υπό τις υποδείξεις περί γενικής "ανυπακοής" να επιλέξουμε πρόσωπα, τα οποία ίσως υπό άλλες συνθήκες δεν θα πληρούσαν καμία προϋπόθεση να έχουν οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα, μόνο και μόνο για να δείξουμε την δυσαρέσκειά μας για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Ναι η προσπάθεια είναι συλλογική αλλά ο καθένας βλέπει τον κόσμο με το παρελθόν και το μέλλον του και κανένα από τα δύο δεν είναι δυνατόν να αποποιηθούμε για να ικανοποιήσουμε τους δρομοδείχτες αρχηγών κομμάτων που είτε είναι συνυπεύθυνοι για αυτό το χάος είτε κρύβουν την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τη διαφθορά και την ηθική απαξίωση πίσω από τις κραυγές και τους θεατρινισμούς για τυφλή εναντίωση σε όλους και σε όλα.




11 σχόλια:

Sue G. είπε...

O στρουθοκαμιλισμός, ως φαίνεται, maximus, κερδίζει έδαφος - και κύρος. Πολύ σωστά αναφέρεται ότι είμαστε το παρελθόν μας και μ' αυτό κρίνουμε το μέλλον σήμερα κι αυτό είναι μια πολύ καλή αφορμή για να κρίνουμε και να επιλέξουμε και να εκλέξουμε άτομα ευθύβολα και συνεπή και να δώσουμε, έτσι, το παράδειγμα για μια συλλογικότητα που δεν θα είναι υποκειμενική

Καλημέρα!

Margo είπε...

Έχω να ακούσω ειδήσεις πάρα μα πάρα πολύ καιρό. Δεν αντέχω αυτό το κλίμα, δεν τους αντέχω πια. Παρακολουθώ διακριτικά τι γίνεται από το διαδίκτυο και μέχρι εκεί. Γι αυτό καθαρά και ανεπηρέαστα θα επιλέξω τι και ποιον θα ψηφίσω. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θλιβερό οι δημοτικές εκλογές να είναι και ο δείκτης αποδοχής του κάθε κόμματος και πολιτικής.
Καλημέρα μαξιμάκο και καλή μας βδομάδα:)

maximus είπε...

@Sue, θα το κάνουμε ομως; Πόσοι από εμάς θα αντισταθούν στο σκονάκι; Πόσοι από εμάς θα επιλέξουν αντικειμενικά ενώ πλήττονται οικονομικά; Μας έχουν μυήσει στον φανατισμό και στην φιλοσοφία της τυφλής εξέγερσης και ότι "ότι βρέξει ας κατεβάσει". Να ψηφίσουμε όποιονδήποτε, αρκεί να δώσουμε το ισχυρό χτύπημα στην κυβέρνηση. Μόνο που δεν θα επηρεασθεί το ίδιο η ζωή και η καθημερινότητα όσων δίνουν κατευθύνσεις και σκονάκια αν ψηφισθούν πρόσωπα που δεν θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά, όσο θα επηρεαστεί των απλών πολιτών.

Καλό απόγευμα :)

maximus είπε...

@Margo, είναι κυρίως άδικο για τον τόπο οι εκλογές να μετατρέπονται σε σκληρό αγώνα επικράτησης, πολλές φορές άνισο.. Πάλι όταν κοπάσουν οι τόνοι θα γκρινιάζουμε για την αναξιοκρατία κ.λ.π.

Πολύ καλά θα κάνετε, μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι.

Καλή εβδομάδα :)

vasiliki είπε...

Νομίζω πως το θέμα των εκλογών εχει κουράσει πια.
Οι πολιτικάντηδες το δικαίωμα της ψήφου το κάνανε τσιχλόφουσκα.
οι ψηφοφόροι και οι εκλογείς είναι αχταρμάς της κοινωνίας που ζούμε.
Επομένως μια απο τα ίδια, και αντε ξανά μανά για δήθεν καινούρια.
Οι βολεμένοι δεν ξεβολεύονται εύκολα
"και ο δείνας και ο τάδε ολοι είναι κλεφταράδες."
φιλιά πολλά maximus.

maximus είπε...

@vasiliki, μπορεί να 'ναι κι έτσι, μπορεί και χειρότερα. Διάβαζα κάπου ότι λες και πιστεύουμε ότι δεν μας αξίζει αυτός ο όμορφος τόπος, κάνουμε το παν για να τον φέρουμε στα μέτρα μας..

Φιλιά.

Φτιάξε κάτι να ομορφύνει η μπλογκογειτονιά :)

Βάσσια είπε...

Όταν ο θυμός είναι ακόμη εν ενεργεία, δύσκολα ξεχωρίζουν τα "όλα" από τα "πολλα".
Γιατί τα άσχημα είναι πολλά.

Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει ο Έλληνας τι ακριβώς θέλει και πως.

Το ποιο θα είναι αυτό;

Δεν είμαι σίγουρη, θέλω μόνο να πιστεύω ότι το παρελθόν μας μπορεί να γίνει "δάσκαλος" για το μέλλον μας, κι όχι τιμητής του.

Καλησπέρα Μάξιμους

vasiliki είπε...

μαξιμακο
διόρθωσε αυτό που λεω . Μάλλον το αντίθετο πρέπει να λέω:):):

σύντομα ανάρτηση , κάνουν σερβις μου είπανε.

maximus είπε...

@Bάσσια, εμ αυτό είναι που δεν συμβαίνει, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη των παλιότερων κυβερνήσεων.

Και να ξεκαθαρίσει τι θέλει και πως, μήπως τα συμφέροντα κι ο ωχαδερφισμός συνεχίσουν να κατευθύνουν την ψήφο του; Μπορεί να αλλάξει αυτό; Δεν ξέρω

Καλό ξημέρωμα :)

maximus είπε...

@vasiliki2 ίσως αν υπήρχε κόμμα ..

Με το "λες" που χρησιμοποιώ δεν αναφέρομαι σε αυτό που εσύ λες.. :))

Ανα..διατυπώνω:

..Διάβαζα κάπου ότι "σαν να" μην πιστεύουμε κατά βάθος ότι μας αξίζει αυτός ο τόπος και ...

Καλό ξημέρωμα!

vasiliki είπε...

οκ τώρα κατάλαβα :):)
φιλιά