300 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ φρέσκο βούτυρο
2 γραμ βανίλια
60 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ αμύγδαλα
40 γραμ ζάχαρη άχνη με 2 γραμ βανίλια για πασπάλισμα
150 γραμ φρέσκο βούτυρο
2 γραμ βανίλια
60 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ αμύγδαλα
40 γραμ ζάχαρη άχνη με 2 γραμ βανίλια για πασπάλισμα
Βήματα
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τη βανίλια, το αλεύρι και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά.
- Ζυμώνετε πολύ καλά, ώστε η ζύμη να πλάθεται εύκολα. Φτιάχνετε μικρά μπαλάκια μακρόστενα.
- Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 180ο για 25 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια αποσύρετε το ταψί από το φούρνο, βγάζετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε πιατέλα.
- Τους σερβίρετε πασπαλισμένους με το μείγμα της άχνης ζάχαρης και της βανίλια
18 σχόλια:
Έβαλες μπρος για κουραμπιέδες;
Καλή επιτυχία!!!
Το χιόνι συνδιάζεται με κουραμπιέδες;;:):)
Καλοφάγωτοι:):)
φιλί
@Τσαλαπετεινός, σήμερα μελέτησα τη συνταγή. Σύντομα θα περάσω στην εκτέλεση. Σ' ευχαριστώ πάντως.
@vasiliki, χιόνι, ζάχαρη άχνη.. Σ' ευχαριστώ. Φιλιά
Μάλλον τελικά έφταιγε η άχνη...
;-)
@Τσαλαπετεινός, κατά πάσα πιθανότητα. Λέω να αφήσω τις συνταγές προς το παρόν για καλό και για κακό.
ολα καλά απο ΄τι βλέπω
φιλί
Μάξιμους, καλή επιτυχία.
Για μένα.. όσο η μαγειρική είναι ταλέντο μου- η ζαχαροπλαστική πάλι η κατστροφή μου.
Αλλά έχω την αδελφούλα μου για αυτά.
:-)
Καλό βράδυ
@vasiliki, για να δούμε... :)
Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ!
@Σ' ευχαριστώ Βάσσια μου αλλά ούτε που πρόλαβα να ασχοληθώ. Είχε "εξαφανιστεί" το ιστολόγιό μου και έψαχνα δυο μέρες να δώ τι συμβαίνει.
Η Ζαχαροπλαστική θέλει υπακοή στους κανόνες, άμα ξεφύγεις έστω και λίγο, κινδυνεύεις να αποτύχεις.
Αν μένετε και μαζί ή κοντά.. μμμ μπορώ να φανταστώ... :))
Kαλό ξημέρωμα!
Πού χαίρομαι που σας βλέπω ξανά :)))
Με τέτοια συνταγή "ματόχαντρο" μάλλον δε θα χρειαστείτε:)
Καλημέρες!
GCTMT
Όλα καλά στο Maximus, ωραία!
Την συνταγή την έκανες; Αυγουλάκι δεν έχει;
Όταν την κάνεις πες μας γιατί έχω απορία.
Φιλιά γατούλι:)
@GCTMT, κι εγώ χαίρομαι πολύ που "είμαι" ακόμα εδώ!
Οκ!! Καλησπέρα :))
@Margo, ελπίζω να μην ξανασυμβεί!
Όχι δεν την έκανα, προέκυψε το θέμα με το ιστολόγιο και δεν είχα διάθεση. Συνήθως φτιάχνω τους πολίτικους κουραμπιέδες. Δεν ρισκάρω όμως να τη δημοσιεύσω επίσημα ως ανάρτηση, γιατί μερικά τα βάζω "με το μάτι". Προτίμησα λοιπόν να βάλω του Μαμαλάκη που θεωρώ ότι δεν θα δημιουργηθεί "μπέρδεμα".
Αν θέλεις όμως να δοκιμάσεις, τα υλικά της δικής μου συνταγής είναι περίπου (αυτό είναι πρόβλημα για τους άλλους, αλλά εμένα με βολεύει) τα εξής:
Πολίτικοι Κουραμπιέδες
1 κιλό μαλακό αλεύρι
1/2 κιλό βούτηρο γάλακτος
100 γρ ή και παραπάνω αμύγδαλα (τα καβουρδίζω)
80 γρ ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλω)
2 φλιτζ του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
2 κουτ. του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1 κουτ γλυκού σόδα
2 αυγά (μαρέγκα κ.λ.π)
Ανθόνερο (τα καταβρέχω λίγο αλλά αφού βγούν από το φούρνο)
Τα βήματα είναι τα γνωστά
Φιλιά!
Μάξιμους αν θέλεις το εφέ του "χιονισμένου" ποντικιού,
blogspot tutorial
Καλό βράδυ
:-)
@Bάσσια, φοβάμαι πως αν το έχω κι εγώ θα το βαρεθώ αλλά από την άλλη είναι τόσο όμορφο!
Σ' ευχαριστώ πολύ :)))
ένα γλυκό χαμόγελο για τον τίτλο !!!
Καλημέρααααα !!
@ξωτικό, τα χαμόγελα των ξωτικών φέρνουν πάντα ζεστασιά, μαγική :))
Καλό απόγευμα!
Δημοσίευση σχολίου