1/27/2011

Of The Absurd



Δεν είναι μόνο τα παρακάτω φυσικά αυτά που με ενοχλούν αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται, για να αναρωτιόμαστε καμιά φορά, μη φταίνε οι έντονοι ρυθμοί της πόλης, μη φταίει ο σύγχρονος τρόπος σκέψης ή μπας και έχουμε παρατήσει αυτό που είμαστε και ασχολούμαστε με αυτό που παριστάνουμε γιατί τελικά αυτό έχει απομείνει. Παρατηρώ καθημερινά διάφορους ανθρώπους γύρω μου και σκέφτομαι σοβαρά την εκδοχή να έχουμε μεταλλαχθεί σε ένα άλλο είδος. Ένα από τα πράγματα που θεωρώ επικίνδυνο είναι o λόγoς όσων δεν είναι ευδιάκριτος και κρύβει ένα σωρό σκοπιμότητες ή αντιφάσεις. Με ανησυχούν όσοι είναι υπέρμαχοι των κανόνων τους οποίους όμως ούτε οι ίδιοι δεν τηρούν. Ακόμα χειρότερα με φοβίζει ο εγωκεντρισμός όσων βαφτίζουν παράλογες απαιτήσεις τα αυτονόητα και θυμώνω με όσους συμπληρώνουν τα λόγια των άλλων, οι οποίοι μάταια κάτι διαφορετικό προσπαθούν να αρθρώσουν. Με απογοητεύουν επίσης όσοι κορνάρουν σαν μανιακοί στους μπροστινούς ενώ το φανάρι δεν έχει γίνει ακόμα πράσινο ή σε όσους έχουν το "θράσος"  να αφήσουν τη γιαγιά και τη μητέρα με το καρότσι να περάσουν, αλλά και όσοι βρίζουν πρώτοι επειδή είναι σίγουροι ότι το ίδιο θα έπρατταν και οι άλλοι. Με στενοχωρούν όσοι κρίνουν τους συνανθρώπους τους μέσα σε δευτερόλεπτα με αφορμή την επιλογή ενός βιβλίου ή μιας μουσικής χωρίς καν να ενδιαφερθούν να μάθουν την αλήθεια και θεωρώ άσκοπο έστω και να προσπαθήσει κανείς να εμπιστευτεί ανθρώπους που δείχνουν ότι ακούν τους συνομιλητές τους, ενώ στην πραγματικότητα απλώς προετοιμάζουν τη δική τους αποστομωτική απάντηση. Επι της ουσίας βέβαια το ερώτημα που για μένα παραμένει είναι, αν υπάρχει ακόμα εκείνο που πραγματικά είμαστε ή υπάρχει μόνο αυτό που παριστάνουμε. Σε πολλές περιπτώσεις πάντως και τα δύο είναι τρομαχτικά.





7 σχόλια:

Roadartist είπε...

Σήμερα το απόγευμα περπατούσα στο κέντρο..και ένας οδηγός ταξί άνοιξε την πόρτα απότομα, δίχως να κοιτάξει, ερχόταν ένα μηχανάκι.. έστριψε το τιμόνι στο παρά-κάτι.. και συνέχισε.. ούτε ο ένας ούτε ο άλλος καν σκέφτηκαν ότι παρατρίχα να γινόταν ατύχημα.. Μιλάμε για απόλυτο χάος.. Κούνησα το κεφάλι και σκέφτηκα πως ζούμε σε κανονική ζούγκλα..και άντε να την βάλεις σε τάξη..

maximus είπε...

@Roadartist, πόσα τέτοια συμβαίνουν όλη μέρα! Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ, ότι πρόκειται περί ζούγκλας και αυτο που ισχύει κυρίως είναι το.. If you are not fast you are food!

Margo είπε...

Η μουσική που έχεις βάλει εκτός από πολύ όμορφη εκφράζει ακριβώς το συναίσθημα για το χάος που υπάρχει παντού από τις προσωπικές σχέσεις έως τα προβλήματα που έχουμε ως κοινωνία. Μία τρέλα που μέσα της προσπαθούμε να φτιάξουμε τον κόσμο μας.

Καλό Σαββατοκύριακο με όμορφες γλυκιές στιγμές, αυτές μόνο αξίζουν.
Φιλιά!

logia είπε...

δεν ξέρω γιατί, αλλά το κείμενό σου μου θύμισε μια ταινία που είχα δει για το τυχαίο και πως εξελισσεται η ζωή μας κρεμασμένη από μια κλωστή
όμως αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες μας γιαυτο που είμαστε και το πώς διαμορφώνουμε τον κόσμο μας πέρα από το τυχαίο
και μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά για να έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις

την καλημέρα μου

maximus είπε...

@Μargo, δεν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό, τυχαία την βρήκα. Συμφωνώ με το σχόλιο και πως να συνυπάρξουν όλες οι "τρέλες", εμείς, η κοινωνία, ο κόσμος μας, ο κόσμος των άλλων και χίλια δυο ε :))

Πολλές όμορφες στιγμές και για σένα, καλή εβδομάδα!

maximus είπε...

@logia, η ζωή μας επηρεάζεται και από το τυχαίο, απο τις ευθύνες μας, απο τις αποφάσεις μας και από τις αποφάσεις των άλλων φυσικά. Βέβαια το αν οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα της δικής μας επιθυμίας ή είναι "γραφτό μας" που λένε, εδώ υπάρχουν πολλές θεωρίες για όλα τα γούστα. Καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις συμφωνώ για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας από εμάς δίνει διαφορετική ερμηνεία στην λέξη "καλύτερο".

Καλή εβδομάδα :)

Lori ann είπε...

hello maximus, i hope all is well with you, and 2011 is being very good to you so far.
best always,
lori