12/03/2011

2008 - 2011




Το διαδίκτυο αποκτά τη σημασία που του δίνεις. Τι είδαν τα μάτια του γάτου τρία χρόνια τώρα; Πολλά. Σαγηνευτικές μάγισσες, καλές και κακές νεράιδες, περίεργα ξωτικά, δαίμονες, ξόρκια και βοτάνια, νάνους με υπερφυσικές δυνάμεις και δράκους που βγάζουν φωτιές, ό,τι μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό του ανθρώπου.  Mπορεί κανείς να γίνει μέρος πολλών παραμυθιών, να μεταμορφωθεί, να αλλάζει ρόλους και να υπάρχει μετέωρος έξω από τα όρια του χρόνου αν το θελήσει. Ο χώρος προσφέρεται.

Στην πραγματικότητα φυσικά πρόκειται για ένα ανεκτίμητο παράθυρο στη γνώση, στην ευγενή ανταλλαγή απόψεων και στη συνεχή διαμόρφωση των αντιλήψεων πέρα από τα στενά όρια που βάζουν οι πολιτισμοί, οι θρησκείες, οι κοινωνίες, τα δήθεν ήθη, τα έθιμα και οι τύποι.

Υπάρχουν βέβαια και πολλά αρνητικά στοιχεία διότι όπου πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος και όταν κάτι γίνεται κτήμα του τα πράγματα περιπλέκονται πόσο μάλλον αν χειρίζεται ο ίδιος την τεχνολογία.  Έχω παρατηρήσει  λοιπόν ότι παρά την μάλλον επιφανειακή πρόθεση για δημιουργία μια νέας τάξης πραγμάτων και ηθικής στο διαδίκτυο, κατά βάθος δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι διακρίσεις λόγω κοινωνικής τάξης, επαγγέλματος, ελληνικότητας (;) , πολιτικών πεποιθήσεων ακόμα και λόγω φύλου. Πολλοί λίγοι σχολιάζουν γιατί τους άγγιξε το θέμα ή γιατί επιθυμούν πραγματικά να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν. Οι περισσότεροι αποσκοπούν σε κάτι άλλο.

Ο φασισμός ενός κατά τη γνώμη μου ακατανόητου συνδυασμού κουλτούρας και υποκουλτούρας του διαδικτύου επίσης με ενοχλεί πολύ και δεν αναφέρομαι στον τρόπο συμπεριφοράς και επικοινωνίας των χρηστών αλλά στην εμμέσως πλην σαφώς επιβολή συγκεκριμένης θεματολογίας, ήθους και ύφους που μιμείται κατά πολύ την καθοδήγηση του υποσυνειδήτου των καταναλωτών στα σουπερμάρκετ.

Για άλλη μια χρονιά θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους περάσατε από το ιστολόγιό μου, για τα τρυφερά και ενδιαφέροντα σχόλιά σας και για ό,τι μοιραστήκαμε έστω για μια φορά. Λυπάμαι πολύ για όσες και όσους έχετε σβήσει τα ιστολόγιά σας ή δεν γράφετε πια γιατί μαζί ξεκινήσαμε και είχαμε δημιουργήσει μια τόσο όμορφη διαδικτυακή παρέα, αλλά αν αυτό επιθυμείτε οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Κυρίως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκείνους τους λίγους που δεν επισκέφτηκαν ποτέ το ιστολογιό μου, που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να μάθουν τι στο καλό γράφει αυτή τόσα χρόνια γιατί με βαθιά συγκίνηση ομολογώ ότι παραδόξως με προέτρεψαν ασχοληθώ με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, ενθουσιασμό και κέφι. Το maximus έγινε η αγαπημένη μου προσωπική γωνιά.

Θα επιθυμούσα να γράφω πιο συχνά και για πολλά άλλα θέματα, θα ήθελα να συμμετέχω πιο ενεργά στις συζητήσεις που παρακολουθώ κατά καιρούς. Ελπίζω αργότερα να βρεθεί χρόνος και να έχουμε μια πιο ουσιαστική επικοινωνία.

 

Καλές γιορτές :)

 

 

 

 

 

12 σχόλια:

Margo είπε...

Έκλεισε το Maximus τρία χρόνια;
Πώς πέρασαν γατούλι μου;
Αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας, έτσι δεν είναι; Αλλιώς ξεκινήσαμε αλλιώς προχωράμε και ποιος ξέρει μέχρι πότε.
Θα σου ευχηθώ να είσαι εδώ όσο αυτή η γωνιά σε εκφράζει και αγαπάς.

Πολλά πολλά φιλιά και ότι καλύτερο για τον γιορτινό μήνα που διανύουμε..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ,
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΟΧΑΖΕΣΑΙ και ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ!!


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

maximus είπε...

@Μargo, πολύ όμορφη η ευχή σου. Σ' ευχαριστώ πολύ!! Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πως ξεκινήσαμε, μας θυμάμαι όλους έτσι ξαφνικά ουρανοκατέβατους να σχολιάζουμε πότε από εδώ και πότε από κει με κέφι και ενθουσιασμό. Να δούμε μετά από άλλα τρία χρόνια ποιοι θα είμαστε εδώ και με τι θέματα θα καταπιανόμαστε :) Αρχίσαμε το στόλισμα!

maximus είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, τι όμορφο γατί!! Eυχαριστώ για τις ευχές και για τις αγκαλιές. Να περνάτε να τα λέμε :)) Καλό βράδυ

Άιναφετς είπε...

Στα δυόμιση χρόνια της δικής μου παρουσίας στο διαδίκτυο "είδα" και κατανόησα αυτά που και εσύ περιγράφεις και επίσης "είδα" αγαπημένα blogs ν' αραχνιάζουν,(!) ευτυχώς μερικοί δεν τα έκλεισαν τελείως, έτσι τους επισκέπτομαι, ακούω τις μουσικές τους και διαβάζω όλα τους τα ποστ. Σε πολλούς στέλνω mails και έτσι εξακολουθεί μια πιο προσωπική επι-κοινωνία. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και συναντώ μερικούς... εκεί μπορείς να διακρίνεις την "αλήθεια μέσα στο ψέμα"...
Σταματώ τη φλυαρία για να ευχηθώ στ' όμορφο και τρυφερό σπιτικό της καρδιάς σου...χρόνια πολλά εμπνευσμένα, δημιουργικά και πάντα χαμογελαστά!

ΑΦιλάκια! :)))

Roadartist είπε...

Χρόνια του πολλά, όσα εσύ επιθυμείς. Να είσαι καλά, να μοιραζόμαστε, ανταλλάσουμε ιδέες, απόψεις! Παράθυρο στην γνώση.. έτσι το νιώθω και εγώ! Καλή συνέχεια!

maximus είπε...

@Άιναφετς, όπως και να' χει είναι όμορφο να γνωρίζεις τους ανθρώπους, δεν συμβαίνει όμως συχνά γιατί πολλοί επιλέγουν την ανωνυμία (ήμουν κι εγώ μέσα σ' αυτούς, μάλλον γιατί ένιωθα λίγο άβολα μέσα σε έναν καινούργιο και άγνωστο χώρο για μένα. Ευχαριστώ πολύ! Το σπιτικό της καρδιάς μου, έτσι ακριβώς :))

Καλή εβδομάδα!
Ελένη

maximus είπε...

@Roadartist, να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ :) Καλή συνέχεια και στο δικό σου παράθυρο, με τα πολύ εδιαφέροντα θέματα που γεμίζουν την ψυχή μας! Καλή εβδομάδα

Sue G. είπε...

Χρόνια Πολλά! Να είσαι καλά, να συνεχίσεις να παρατηρείς και να γράφεις. Και να κρατάς τούτη τη γωνιά ζεστή - μας ζεσταίνει και μας τόσο! :-)

maximus είπε...

@Sue, πολύ όμορφο αυτό που μου έγραψες! Σ' ευχαριστώ :))

Εύχομαι με τη σειρά μου στο δικό σου ιστολόγιο, καλή συνέχεια σ' αυτήν την ποιότητα (και όχι τη δήθεν) γιατί την έχουμε ανάγκη, ειδικά τώρα.

vasiliki είπε...

Αργοπορημένη (λόγω έκτακτων ανεπιθύμητων οικογενειακών γεγονότων)αλλά σταθερή στο ανάγνωσμα των αναρτήσεων σου χωρίς η με σχόλια εύχομαι εγκάρδια φιλικά χρόνια πολλά στο ιστολόγιο σου που πάντα μα πάντα με κεντρίζει και με εμπνέει απερίγραπτα.
Σε ευχαριστώ για τις όμορφες περιηγήσεις μέσα σε αυτό.
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις τα έχουμε πει εμείς σε προηγούμενη ανάρτηση σου.:):)
καλημέρα και χρόνια πολλά με πολλές πολλές αναρτήσεις ,γλυκές, αμφιλεγόμενες,ζεστές,πολύχρωμες,τρυφερές,στοχαστικές....
φιλί καρδιακό

maximus είπε...

@vasiliki, ας ήταν περαστικό..

τέτοια λόγια είναι το πιο ωραίο δώρο για το maximus!! Σ' ευχαριστώ πολύ, να είμαστε καλά, να έχουμε διάθεση να γράφουμε και να δημιουργούμε :)

Περιμένουμε εκείνη την έκθεση που λέγαμε!!

"Καρδιακό" ! Μ΄άρεσε:)

Φιλιά πολλά