12/28/2011

Θα σε δω στο Αscenseur



Παλιότερα δεν αρθρώναμε λέξη. Δεν ανοίγαμε εύκολα κουβέντα. Ένα έντονο βλέμμα ή κάτι παραπάνω από μια καλημέρα ίσως και να ήταν παρεξηγήσιμα. Τώρα πια αποτελεί και χώρος απαλλαγής διαφόρων ψυχικών επιβαρύνσεων. Πότε είμαστε οι θεράποντες και πότε οι ασθενείς. Οι ρόλοι εναλλάσσονται αρκετές φορές ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος ή της συναισθηματικής ασφάλειας. Λίγα δευτερόλεπτα και οι αναστολές πάνε περίπατο. Η αυτό-αποκάλυψη είναι γεγονός. Δεν πρόκειται πλέον για ένα σύστημα γρήγορης μετακίνησης αλλά ένα δωμάτιο επικοινωνίας μέσα στο οποίο πραγματοποιούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα διαπροσωπικές ψυχοθεραπείες υψίστης σημασίας. Αυτή η κάθετη μετακίνηση των ατόμων έχει αποκτήσει και μια άλλη, κάθετη διάσταση, ευθείας έκφρασης παραπόνων, καταπιεσμένων συναισθημάτων, κρυφών επιθυμιών και αναπάντεχης έκρηξης καμιά φορά καλού χιούμορ. Κάτι που δεν θα σκεφτόμασταν να ξεστομίσουμε ή δεν θα περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε μπορεί να ειπωθεί μεταξύ πρώτου και δευτέρου. Όπως και να 'χει είναι μια καταπληκτική εναλλακτική πρόταση για τις μέρες των εορτών και όχι μόνο. Αν νιώθουμε ασφυξία λόγω οικονομικών δυσχερειών, ένα βάρος στη συνείδησή μας ή πολλές ενοχές. Αν θέλουμε να τονώσουμε το ηθικό μας, να κάνουμε μια νέα γνωριμία και να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Αν επιθυμούμε να ευθυμήσουμε ή απλώς να μοιραστούμε τον πόνο μας, ας πάρουμε το ασανσέρ! Πέρα από το κόστος συντήρησης του ανελκυστήρα που έτσι κι αλλιώς επωμιζόμαστε από το συχνά άσκοπο πήγαινε έλα πάνω κάτω, σήμερα τα οφέλη μπορεί να είναι ανώτερα και από το placebo. Ας το σκεφτούμε.





2 σχόλια:

Άιναφετς είπε...

Καλά δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω!!!
Το μισώ το ασανσέρ...μόλις μπω μέσα και τη τελευταία στιγμή μπει και κάποιος άλλος με πιάνει ατελείωτη βαρεμάρα...αν κάποιος "το" περιμένει πριν από μένα, καθυστερώ (τάχα μου) στην είσοδο και τον αφήνω μόνο...συνήθως πάω στη μαμά μου στον 5...άρα εγώ ρωτώ: "που πάτε"; Όλοι κατεβαίνουν πριν...σε κάθε όροφο, το lift μιλάει και αναγγέλλει τον όροφο, άρα μουρμουρίζω ένα "για σας" ή στη καλύτερη περίπτωση, καλό απόγευμα, ανάλογα με τη φάτσα...
Ενδιαφέρον όλο αυτό το "ψυχογράφημα" Maximus!
Καλά να περνάτε όπου "μέσα" και να είστε, χαχα!
ΑΦ!

maximus είπε...

@Άιναφετς, ωχ :) Δεν το μισώ, μάλλον το απολαμβάνω, τελευταία. Η αλήθεια είναι βέβαια πως όταν δεν μιλά κανείς υπάρχει αμηχανία, μέχρι τον πέμπτο.. κι εγώ δεν έχω πάντα διάθεση για κουβεντούλα! Παρατηρώ όμως ότι οχι μόνο στο ασανσέρ αλλά και σε άλλους χώρους οι άνθρωποι λες και "θέλουν να στα πουν" ακόμα και αν σε γνωρίζουν λίγο ή και καθόλου. Είναι πιο εμφανές σε διάφορες εκδηλώσεις όπου άλλος είναι ο σκοπός της συνάντησης και για άλλα τελικά καταλήγουν να συζητούν οι άνθρωποι.

χα χα ψυχογράφημα, θα συμφωνήσω!

Eυχαριστούμε!