4/05/2009

Il Principle

Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρά μου, να περάσει όπως όπως η βραδιά μου, στην δική σου τη σελίδα ηγεμόνα εσταμάτησα:

Και διαβάζοντας πως "Ο άρχων δεν ενδιαφέρεται για την ηθική με την συμβατική της έννοια. Είναι ψυχρός και κρατά σε απόσταση τον υπόλοιπο κόσμο. Κατά την αντίληψη του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και αναρωτιέται αφού οι άνθρωποι δεν είναι διόλου καλοί , γιατί τότε να μην επωφεληθώ από αυτούς;" , τότε θυμήθηκα ότι για κάποιους από σας κάποτε δάκρυσα. Μα δεν θυμήθηκα το χρώμα των ματιών σας, ανυποψίαστοι άρχοντες που ασκείτε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας , πρωθυπουργοί, πρόεδροι, αφεντικά, διευθυντές, ζάμπλουτοι, διαχειριστές πολυκατοικιών, ιδιοκτήτριες κομμωτηρίων, πρώην υπεύθυνοι ομάδων κρούσης και νυν υπουργοί, υπεύθυνοι γραφείων τύπου, οδηγοί ταξί, δήμαρχοι, καρεκλοκένταυροι του δημοσίου τομέα, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, νταβατζήδες, τελωνειακοί, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, σχεδιαστές, μεγαλοκατασκευαστές, πρυτάνεις, άρχοντες των δαχτυλιδιών, διευθυντές φυλακών, μεγαλοδημοσιογράφοι, ματατζήδες, μεγαλοεκδότες, επιθετικοί ελληνάρες, τραπεζίτες, δήθεν intelligentsia και πολλοί πολλοί άλλοι... Μόνο σαν κατάλαβα ότι ο παρακμασμένος Μακιαβελισμός σας δέχεται ασύμμετρη απειλή, αφού δεν έχει πια αντίκρισμα, ούτε τον ήχο της φωνής σας δεν θυμήθηκα. Και προσπαθώντας κάτι για να θυμηθώ, σαν πρίγκιπας αποκοιμήθηκα.

*Διευκρίνηση*
Αναφέρομαι μόνο στους ασυνείδητους και όχι στους φιλότιμους συμπολίτες μας , στα ίδια τα επαγγέλματά τους ή στους τίτλους τους. Εξαιρούνται οι νταβατζήδες, οι πεθερές και οι πρωθυπουργοί.

Πηγές για την ψυχολογία του άρχοντα:
1. "Il Principle", Νiccolo Macchiavelli 2. "Δημόσιες Σχέσεις", Κ. Μαγνήσαλης
Έμπνευση μου: το τραγούδι "Αποκοιμήθηκα"
Η φωτογραφία υπάρχει στο: www.photochart.com/photo_3548_Sleeping%20Prin...

3 σχόλια:

Margo είπε...

Ουφ δεν είμαι στον κατάλογο.. ωχ λάθος.. μάλλον.. κάποτε.. θα γίνω πεθερά:(

Όσο το διάβαζα ένιωσα μια ταύτιση. Πολύ εύστοχο!!!

Καλημέρα και καλή βδομάδα!

maximus είπε...

@Margo, ευχαριστώ που περάσατε και μου χαρίσατε το σχόλιό σας γιατί δεν προβλέπω να έχω άλλα. Aν και περίμενα συζήτηση, ίσως και διαφωνίες... Ελπίζω να μην προσέβαλα κάποιον...

Οι σκέψεις όμως δεν εγκλωβίζονται.

Καληνύχτα :-)

Margo είπε...

..και εγώ παραξενεύτηκα, γιατί η σκέψη και ο τρόπος που παρουσιάστηκε ήταν πραγματικά πολύ καλός... ίσως ήταν τυχαίο.
Καλό βραδάκι!