6/19/2012

Tης ψήφου το ανάγνωσμα







Προς τι η θριαμβολογία το βράδυ των εκλογών αν ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας φαντάζει κάθε φορά όνειρο απατηλό;  Η σύγχυση που προκαλείται από τις διαφορετικές (παρ)ερμηνείες που δίνονται και η ασυνεννοησία που δημιουργείται λόγω μικροκομματικών συμφερόντων είναι ως γνωστόν χρόνιες παθογένειες. Θα έπρεπε ήδη να έχουν εκλείψει εδώ και χρόνια και όχι να ακούγονται τα ίδια λόγια σαν χαλασμένες κασέτες με τόσες και τόσες αναλύσεις στις προεκλογικές περιόδους. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιθυμεί ήθος, αποφασιστικές πολιτικές, διαφάνεια και αποτελεσματικές λύσεις. Διότι είτε ψήφισαν με βαριά καρδιά είτε με οργή δεν σημαίνει ότι έπαψαν να ελπίζουν όλοι για την ίδια καλύτερη κοινωνία. Οι εκλεγμένοι λοιπόν οφείλουν να κάνουν την υπέρβαση, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και να μην αναλωθούν σε ατελείωτα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η θεωρία του "πιάσαμε πάτο" ποτέ δεν ευσταθούσε γιατί προφανώς θα υπάρξει και το πολύ πιο κάτω αν "διαβάζονται" τα εκλογικά αποτελέσματα χωρίς βαθύτερη μελέτη, λανθασμένα ή κατά πως βολεύει τα κόμματα. Σ’ αυτές τις εκλογές η ψήφος απελπισίας για τους μεν ή η ψήφος αισιοδοξίας για τους δε, ακόμα και το ποσοστό της αποχής, κατά την γνώμη μου, δεν παύουν να αποτελούν την απαίτηση των πολιτών για εθνική ενότητα, δραστικές αλλαγές στο σάπιο πολιτικό σύστημα και στον πολύπαθο ιστό της κοινωνίας αλλά και νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. 



Φωτογραφία: Από το www.areopage.net



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η πολυγνωμία, πολυγλωσσία, χωρίς ουσία θα μας καταστρέψει....

Μμμμμμ... Βαβέλ... μμμμμ... τώρα τα κατάλαβα όλα :))))

Μέρες καλές

Margo είπε...

Απ' ότι έχει δείξει ο ενάμισης μήνας σε εκλογικό και προεκλογικό περιβάλλον προέχει το μέλλον των κομμάτων από το μέλλον της χώρας. Αυτοί δεν ξέρουν να διαβάζουν ή εμείς δεν ξέρουμε να γράφουμε..

Καλημέρα Λενιώ μου..
Χαθήκαμε ε;

Roadartist είπε...

Με λίγα λόγια 'ο θεός βοηθός' εκεί φτάσαμε...

maximus είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, θεωρητικά το ότι υπάρχουν πολλές γνώμες θα μπορούσε να έχει και θετική έκβαση αλλά δυστυχώς τα πρόσωπα "ανακυκλώνονται" μαζί με τις αποτυχημένες μεθόδους τους, οπότε ίσως και να γίνει έτσι.

Δεν καταλαβαίνω τι καταλάβατε ;;

Mέρες καλές και σε σας :)

maximus είπε...

@Margo, και το υπουργιλίκι κυρίως, να βολέψουμε και τον κόσμο που μας ψήφισε.. Προέχει και το να μη φθείρονται παίρνοντας σκληρές, αναγκαστικά, αποφάσεις και πολλά πολλά άλλα. Επομένως το σωστό "διάβασμα" πάει περίπατο. Θα δεις που πάλι θα μας κυβερνήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι κακήν κακώς απομακρύνθηκαν πριν μερικά χρόνια.

Μου αρέσουν οι διαπιστώσεις :)) Λες να κάνουμε κάτι γι'αυτό;

Καλό απόγευμα:)

maximus είπε...

@Roadartist, .. και παρατηρήσατε ότι όλοι επικαλούνται τον θεό και τη βοήθειά του στο τέλος της ομιλίας τους; Aνησυχητικό μου ακούγεται :)